Tosti met gerookte zalm, avocado en Parmezaan… Ik vond het wel weer eens tijd voor een fijn tosti recept! Tosti’s zijn namelijk ge-wel-dig! Geweldig als ontbijt, als lunch én als makkelijke avondmaaltijd. Je kunt er zoveel kanten mee op, de mogelijkheden om te beleggen zijn werkelijk eindeloos. Ik varieer dan ook volop en vlak voor Oud & Nieuw probeerde ik een combi die mij zo goed beviel dat ik het recept met je móet delen! Deze tosti met gerookte zalm en avocado is denk ik mijn nieuwe favoriet…
Tosti met zalm
Zeker in het weekend, maar ook in vakanties of op vrije dagen, maak ik graag een tosti klaar. Ik vind het een soort extra luxe lunch, net even specialer dan een dubbelgeklapte boterham. Nou maak ik van mijn boterhammen altijd wel een feestje hoor, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Heerlijk warme toast, met lekker beleg, en dan de gesmolten kaas. Vergeet vooral de gesmolten kaas niet. Ik denk dat ik daarom zo dol ben op tosti’s! Alles met kaas is lekker, maar met gesmolten kaas is het nog lekkerder….
Gisteren heb je kunnen lezen dat ik weer begin met mijn project #backtonormal. Weer even terug naar de basis, eten waar ik blij van word. Voor mij hoort daar deze tosti met gerookte zalm zeker ook bij! Met brood is niks mis wat mij betreft, als je maar kiest voor goed brood. En regelmatig afwisselt, dus niet elke dag een dubbele boterham. En over de vulling van deze tosti kan ik kort zijn. De combi van zalm en avocado is natuurlijk al hemels, maar door er Parmezaan over te raspen wordt deze tosti echt te gek!
Nodig
- Tosti - ijzer
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood (stevig, desembrood bijvoorbeeld)
- ¼ avocado
- ½ rode ui
- 75 gram gerookte zalm
- flink wat Parmezaanse kaas
- snuf peper
Bereiden
- * Ik gebruik voor mijn lekkerste tosti’s altijd een tosti-ijzer, maar je kunt deze tosti’s ook in de pan klaar maken. Verwarm dan een laagje boter en bak de tosti daar aan beide kanten mooi bruin in, doe een deksel op de pan om ervoor te zorgen dat de tosti goed warm wordt!
- Verwarm het tosti-ijzer.
- Leg de sneetjes brood naast elkaar op een schone snijplank. Prak de avocado tot puree en smeer deze over 1 van de boterhammen uit. Bestrooi met een snuf peper.
- Schil de ui en snij in dunne ringen. Leg deze op de avocado.
- Verdeel de zalm over de avocado en rasp hier lekker wat Parmezaanse kaas over uit. Ik hou van veel kaas… Leg de tweede snee brood nu on top en doe de tosti met gerookte zalm in het tosti-ijzer.
- Rooster in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Snij de tosti doormidden en serveer met wat truffelmayonaise! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor tosti met gerookte zalm, avocado en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
3 reacties
Wat een lekkere variatie op de tosti! Super simpel om de stappen te volgen en toch onwijs lekker. Smullen!
Deze tosti was echt verrukkelijk! Bedankt
Goede combi hè! Heel graag gedaan!