Afgelopen week kwam er een nieuw recept online voor een quiche met pompoen en spinazie. En daar vertelde ik al dat ik een beetje last heb van een fase. Een eet-fase… Van die dingen die ik dan een tijd lang achter elkaar wil en moet eten. Je zou bijna denken dat ik last heb van cravings, maar het babynieuws dat ik laatst deelde was ECHT een grapje!… Toch zit ik blijkbaar ook in een tosti-fase, want de een na de ander tover ik uit mijn tosti-ijzer. Soms gewoon met een lekkere pittige kaas, maar vaak ga ik wel iets meer los dan dat. Deze tosti met avocado, brie en Serranoham bijvoorbeeld. Een heerlijke combi en perfect om zo het weekend mee in te luiden.
Een aantal jaren geleden kreeg ik voor Moederdag een tosti-apparaat cadeau. Zo eentje met 3 verschillende roosters. Je kunt er ook op grillen en je kunt er wafels mee bakken. Dat laatste heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Wel eens een poging gewaagd, maar mijn beslag was te dun dus dat liep direct weg… Ik ga nog eens opnieuw experimenteren, want het lijkt me heerlijk om bijvoorbeeld met zelfgebakken wafels te ontbijten.
Het grillrooster en de tosti-vorm gebruik ik dus wel heel vaak. Het is gewoon te lekker om als lunch een goed belegde dubbele boterham nog even te toasten. Er staan al wat tosti-recepten op mijn blog, maar ik blijf maar doorgaan met variëren. Ik ben nou eenmaal dol op gesmolten kaas! Deze combinatie van avocado en brie is ook echt te lekker, en de licht zoutige ham maakt het plaatje compleet. Oh nee, wel nog een dipje erbij natuurlijk. En dan is curry mijn favoriet hoor!
Tosti met avocado, brie en Serrano ham
Per tosti:
- 2 stevige boterhammen
- 1/4 avocado
- 3 plakjes brie
- 1,5 plak Serrano ham
Nodig; tosti-ijzer
Bereiden: Verwarm het tosti-ijzer voor.
Het recept voor deze tosti met avocado, brie en Serrano ham is natuurlijk niet heel lastig. Een tosti blijft een tosti…
Prak de avocado en besmeer hier 1 boterham mee. Leg hier de plakjes Serrano ham op. Daarna leg je de plakjes brie op de tosti en leg je de 2e boterham hier bovenop.
Leg de tosti met avocado, brie en Serrano ham in het tosti-ijzer en bak in 3 a 4 minuten mooi bruin. Zorg ervoor dat de brie gesmolten is. Serveer met een beetje curry of homemade ketchup.
Ga jij aan de slag met dit recept voor tosti met avocado, brie en Serrano ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube