Wanneer ik mezelf een net even wat luxere lunch gun dan een eenvoudige boterham met wat beleg, dan maak ik altijd deze tonijnsandwich klaar. Ik ben gek op tonijn en maak graag zelf mijn eigen tonijnsalade. In de loop der jaren heb ik mijn favoriete combi van ingrediënten gevonden en een bakje tonijnsalade uit de supermarkt hoef ik dan ook echt niet meer. Het is namelijk zo eenvoudig zelf te maken, schande dat ik het recept nog nooit gedeeld heb! Wanneer je glutenvrij moet of wilt eten, kun je deze heerlijke sandwiches ook makkelijk klaar maken. En dat hoeft helemaal niet lastig te zijn wanneer je kiest voor glutenvrij brood van Schär.
Ik heb goede herinneringen aan zelfgemaakte tonijnsalade. Vroeger, toen ik nog klein was, maakte mijn vader vaak op zaterdagmiddag een schaaltje tonijnsalade voor bij de film die we dan met z’n allen keken. Zeker in de wintermaanden, gezellig met de open haard aan en de gordijnen dicht, was het heel fijn om zo met het gezin de zaterdagmiddag door te brengen. Zo zie je maar, eten waar je goede herinneringen aan hebt, blijft toch altijd goed smaken! Daarom maak ik nog steeds erg graag tonijnsalade, en het liefst eet ik het dan als lunch door een een tonijnsandwich van te maken.
Wanneer je voor tonijn in blik gaat, kies dat altijd tonijn op waterbasis en niet op oliebasis. Door de vettige olie wordt de binnenlaag van het blikje waarin de tonijn zit week, en daardoor komen de schadelijke stoffen uit het plastic ook in de tonijn terecht. En kies natuurlijk altijd voor MSC gecertificeerde tonijn, op de website van MSC kun je per vissoort nakijken of deze duurzaam gevangen is.
Eet je glutenvrij, dan kun je ervoor kiezen om zelf glutenvrij brood te maken. Maar soms is het makkelijk om zo een sneetje brood te kunnen pakken en aan de slag te gaan met je lunch. Ik gebruikte voor deze tonijnsandwich het Vital brood van Schär, dat onder andere zuurdesem, lijnzaad en zonnebloempitten bevat. Dit Vital brood is lekker zacht en voelt aan als vers brood. Omdat ik het bij een sandwich vind passen dat het brood wat knapperig is, roosterde ik de broodjes heel even in de oven.
Eet je suikervrij? Let dan even op de ingredienten, want sommige broden van Schär zijn gezoet.
Tonijnsandwich met glutenvrij brood van Schär
Voor 2 luxe sandwiches:
- 6 sneetjes Schär Vital
- kokosolie
- Italiaanse kruiden
- 1 blikje MSC tonijn
- 1 rode ui
- 2 augurken
- 2 el mayonaise (glutenvrij!)
- 1/2 tl mosterd (glutenvrij!)
- snuf zout
- snuf peper
- 2 handjes rucola
- 2 eieren
- 8 plakjes komkommer
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de 6 sneetjes brood aan 1 kant in met kokosolie en bestrooi met wat Italiaanse kruiden. Leg de sneetjes brood op het rooster van de oven en bak ze in 5 – 6 minuten knapperig. Doe de eieren in wat water in een pannetje, breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken.
Snipper de ui en snij de augurken erg fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe in een schaaltje. Voeg de ui en augurk toe, schep 2 el mayonaise en 1/2 tl mosterd door de tonijn en voeg nog wat zout en peper toe.
Haal de eieren van het vuur, laat even afkoelen, schil ze en snij in plakjes. Was de komkommer en snij in plakken.
Voor de tonijnsandwich begin je met een snee geroosterd brood. Leg de kruidenkant naar boven en schep hier een flinke hoeveelheid tonijnsalade op. Bedek de salade met rucola en leg de volgende snee brood er boven op. Op deze snee brood leg je de plakjes ei en de plakjes komkommer. Als laatste weer een snee brood erop. Wil je geen vieze handen, leg dan de bovenste snee brood met de kruidenkant naar beneden toe, dus tegen de komkommer aan. Snij de tonijnsandwich schuin doormidden en smullen maar!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
Dit is een gesponsord artikel.
4 reacties
Wat zien je sandwiches er mooi uit zeg! Alsof ze zo uit een lunchroom komen. Als ik ze zelf maak zijn ze vaak niet zo geordend; )
Ga ik zeker eens proberen want tonijnsalade is mijn lievelingssalade. Normaal koop ik een potje maar zelfgemaakt is toch altijd beter en zo weet je tenminste wat er allemaal in zit. Benieuwd of dat er bij mij ook zo mooi gaat uitzien.
Ik heb het Scharbrood eens besteld. Ben benieuwd.
Ziet er zo heerlijk uit.
Was heerlijk en helemaal niet moeilijk of veel werk! Kga het zeker vaker maken. Dank!!