Toast met gerookte zalm, kruidige roomkaas, pittige rucola, frisse komkommer en zoete rode biet. Wauw, als dat niet als een ultiem lunch feestje klinkt, dan weet ik het ook niet meer! Of als een heerlijk hapje voor bij de borrel natuurlijk! Nu het weekend weer voor de deur staat, wilde ik nog deze lekkere broodjes met je delen. In het weekend vind ik het heerlijk om uit te pakken met een luxe lunch. Of om bij de borrel eens een verrassend hapje op tafel te zetten. Geen standaard stokbroodje met smeerseltje, zeg maar. Met deze geroosterde boterhammen met zalm en kruidenkaas hang ik gewoon zelf de slingers op! Broodjes met zalm en hapjes met zalm zijn namelijk altijd goed als je het mij vraagt….
Toast met gerookte zalm, roomkaas en rode biet
Ik heb het de laatste tijd weer helemaal ontdekt hoor…. het maken van de lekkerste lunch creaties! Een tijd terug had ik een beetje een dip qua creativiteit en ging ik voor een boterhammetje uit de vriezer.
Heel simpel met kaas, soms eens met een plakje komkommer. Veel spannender werd het niet. Terwijl ik het eigenlijk zo’n fijn moment vind om echt even goed te gaan zitten en uitgebreid te lunchen.
Voor dit recept voor toast met gerookte zalm, roomkaas en rode biet haalde ik mijn inspiratie uit de Deense keuken. Waar ze van brood echt feestje maken. Heb je wel eens gehoord van Smørrebrød? Dat zijn bont belegde broodjes die de Denen als lunch eten…. ze zien er geweldig lekker uit!
Voor mijn lunch roosterde ik mijn boterhammen heel even in een toaster. Maar eigenlijk hoeft dat niet eens, je kunt ook zo beginnen met smeren!
Toastjes met zalm
Pas toen ik zat te genieten van mijn luxe lunch, bedacht ik met dat deze toast met gerookte zalm ook echt wel een heel feestelijk borrelhapje is. Dan maak je er gewoon een toastje met gerookte zalm van! Een sneetje knapperig vers stokbrood en dan beleggen met roomkaas, blaadje rucola en zalm, stukjes rode biet. De komkommer snij je in fijne blokjes en tadaa, een bijzonder hapje! Je kunt met deze combinatie van zalm en roomkaas – die trouwens altijd geweldig is! – dus weer alle kanten op. Enjoy!
Nodig
Ingrediënten
- 4 boterhammen (stevig brood)
- 4 eetlepels roomkaas met bieslook
- 4 handjes rucola
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram rode biet (voorgekookt)
- 1/2 komkommer
- 2 takjes verse dille
- 4 druppels citroensap
Bereiden
- Rooster de boterhammen even kort in een broodrooster. Dit is optioneel, je kunt de boterhammen ook direct beleggen.
- Besmeer elke boterham met een flinke laag roomkaas met bieslook.
- Snij de voorgekookte rode biet in klein blokjes en verdeel deze over de roomkaas.
- Leg een handje rucola op de roomkaas met rode biet.
- Beleg nu elke boterham met een plak gerookte zalm.
- Maak de toast met gerookte zalm en roomkaas af met plakjes komkommer, nog eventueel overgebleven rode biet, verse dille en een druppel citroensap.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor toast met gerookte zalm, roomkaas en rode biet? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube