Die goede oude boterham blijft de gemoederen maar bezig houden…. We hadden natuurlijk al een hele broodhype, waarbij het bammetje in de ban gedaan werd, maar sinds ie niet meer op tafel mag komen verschijnt er elke week wel weer nieuw bewijs om brood toch echt voor goed en altijd van de kaart te strepen. Boe, ben ik het niet mee eens! Met brood is echt niets mis, mits je maar voor een goede boterham zorgt. En áls je dan brood eet, en ik doe dat eigenlijk echt niet zo vaak, máák er dan ook een goed feestje van! Beleg driedubbelop en zorg dat je een sandwich maakt die zo dik is dat ie bijna niet meer in je mond past…. Met deze sandwich met kip en gegrilde groenten slaag je daar zeker in!
Bij mij is het niet alles of niets. Bij mij is het alles, met mate. Of in variatie. Of hoe je het ook wilt noemen, maar bij mij is alles mogelijk. En hoewel ik dol ben op lunchen zonder brood, want er is zoveel lekkers klaar te maken, vind ik het af en toe ook enorm genieten om een goede boterham te eten. Maar dan wel echt een goede boterham, door mijn bakker klaargemaakt. Brood uit de supermarkt weiger ik te kopen, ondanks dat de supermarktbakkers echt tegenwoordig hun best wel doen om er een lekker brood van te maken. Maar er gaat niets boven het brood van mijn eigen bakker, hier in het dorp. Die walnoot-desembroodjes die ze daar maken, echt té lekker!
En als ik dan voor brood kies, dan bouw ik een mini feestje op mijn bord. Beleggen doe ik namelijk nooit met mate! Meer beleg betekent voor mij meer feest, en ik ga dan ook helemaal los. En vooral met groenten! Ik hou ervan om wat knapperigs op mijn brood te hebben, dus iets van sla of bladgroenten mag zeker niet ontbreken. Smeuïgheid móet ook toegevoegd worden, dus een hummus of spread is ook vaste prik. En als er nog meer groenten bij passen, dan zijn ze welkom op mijn broodje. Oh, en dan pas beslis ik of ik eigenlijk ook vleeswaren of kaas op mijn brood wil. Zo zie je maar, mijn feestjes zijn nog best verantwoord….
En wil je voor een glutenvrije versie gaan, neem dan gerust glutenvrij brood voor deze sandwich! Rooster de sneetjes brood eventueel even, dan krijg je nog meer het club sandwich effect. Voor mij hoeft het niet per sé glutenvrij, al eet ik wel heel bewust grotendeels vrij van gluten. Maar als ik dan besluit om voor brood te gaan bij de lunch – en dat heeft voor mij dus niet eens met die gluten te maken, maar meer met wat er nog méér voor lekkers is – dan ga ik het liefst voor het desembrood van mijn bakker.
Sandwich met kip en gegrilde groenten
Voor 1 sandwich
- 3 desem boterhammen
- 2 flinke el pittige paprika hummus
- 1 handje spinazie
- 2 plakken kipfilet
- 1/4 courgette
- 1/4 aubergine
- olijfolie
- 1 tl oregano
Nodig: grillpan
Bereiden: Even een kleine noot vooraf; heb je geen pittige paprika hummus in huis, dan kan elke andere (pittige!) hummus natuurlijk ook!
Was de aubergine en courgette even onder de kraan en snij met een scherp mes dunne plakken, van ongeveer 0,3 cm dik. Zet de grillpan alvast op het vuur, laat de pan goed warm worden.
Smeer de plakjes aubergine en courgette in met een klein beetje olijfolie en leg ze in de hete pan, bestrooi met de oregano. Grill de groenten aan beide zijden even kort, tot ze zacht zijn.
Smeer 1 boterham in met een flinke lepel pittige paprika hummus. Leg hier een flinke hand spinazie op en dek af met de plakjes kipfilet.
Besmeer een tweede boterham met de hummus en leg deze bovenop de kipfilet. Leg hier nu de gegrilde groenten op, en tot slot nog weer een boterham er boven op.
Zo simpel is het om van een doodgewone boterham een klein feestje op je bord te maken! Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor sandwich met kip en gegrilde groenten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest