Ik heb een plan bedacht, en jullie moeten allemaal met mij mee doen. Moet ja, het is verplicht…. Ok, grapje natuurlijk, maar als we nou eens met z’n allen heel hard aan de zomer gaan denken, en vooral veel frisse en kleurrijke salades op tafel zetten, dan zal het toch echt wel lukken? Ik ben echt niet zo van het zeuren over het weer, maar het is de afgelopen dagen ongeveer net zo grijs als in de herfst. Ik bedoel, het hoeft echt geen 30 graden te zijn, maar kan iemand het licht aanzetten?… Ik zal zelf het goede voorbeeld geven door deze salade van snijbiet met aardbei en avocado met je te delen. Lijkt me heerlijk op een zomerse dag, de bbq aan en lekker buiten eten. Come on, moet goed komen toch?
Voor mijn salades gebruik ik graag verschillende groene bladgroenten, en vandaag mocht de snijbiet eens een plaatstje nemen op het bord. Ik maak al zo vaak gebruik van rucola, veldsla, botersla of spinazie als basis, en net als met alle groenten is het belangrijk dat je blijft variëren. Snijbiet is best neutraal qua smaak, het heeft wat weg van spinazie, en gelukkig zie je het tegenwoordig ook bij de groenteboer en in de supermarkt. Een paar jaar geleden kon je het bij ons echt alleen nog maar in een natuurwinkel of bij de teler zelf krijgen. Leuk om te zien dat er steeds meer groenten in de gewone winkels te krijgen zijn. Deze bladgroente met die prachtig gekleurde steeltjes is trouwens ook heel lekker in een groene smoothie, zeker eens proberen!
Goed, die zomer dus… Ik heb geboekt hoor, voor de zomervakantie! Wij gaan lekker 3 weken naar Italië en ik ga er stiekem wel vanuit dat we daar volop in het zonnetje zitten. Ik leef echt op zonne-energie volgens mij, want als het zonnetje schijnt en ik regelmatig buiten kan zijn, de zon op mijn huid kan voelen, dan leef ik echt op. De afgelopen dagen was natuurlijk helemaal prut, veel regen en donkergrijze luchten…. Ik blijf gewoon stug op mijn slippers lopen hoor, en draag luchtige hemdjes (met een vestje), en ik doe net alsof ik het niet zie dat het buiten herfst is. Kom op zeg, de zomer is begonnen!
Deze salade van snijbiet, aardbei en avocado is een perfecte zomerse lunch, maar zou ook heel goed op tafel kunnen als bijgerecht wanneer je de bbq hebt aangestoken. Ik vind vooral de combinatie van verse aardbeien, avocado en geitenkaas te gek, en dan hoeft de dressing echt niet heel bijzonder te zijn. Ik koos voor een goede balsamico-azijn en that’s it. Soms, en zeker als het mooi weer is, moeten we het onszelf maar niet te moeilijk maken!
Salade van snijbiet, aardbei en avocado
Voor 2 personen als lunch, of als bijgerecht:
- 75 gr snijbiet
- 10 aardbeien
- 1/2 avocado
- 1 courgette
- 50 gr geitenkaas
- 2 el amandelschaafsel
- 1/2 limoen
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- peper
Nodig; slaschaal, kaasschaaf of scherp mes, grillpan
Bereiden; Was de courgette even onder de kraan en maak met een kaasschaaf lange plakken. Heb je een scherp mes en een vaste hand, dan kun je dit ook met het mes doen.
Verwarm de grillpan op het vuur, maar voeg geen olie toe. Leg de plakken courgette in de pan en grill ze mooi goudbruin aan beide kanten.
Doe de snijbiet in de schaal.
Verwijder de kroontjes van de aardbei en snij ze in stukjes. Haal de avocado uit de schil en snij het vruchtvlees in plakjes of kleine stukjes. Brokkel de geitenkaas.
Doe nu de aardbeien, avocado en geitenkaas bij de snijbiet, schep de courgette erbij en maak de salade af met het amandelschaafsel.
Knijp de limoen uit boven de schaal en voeg nog wat olie en balsamico azijn toe. Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor salade van snijbiet met aardbei en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Dat was lekker! Ik had geen courgette in huis dus die eruit gelaten, ook dat ging heel goed. Gesmuld! Deze wordt zéker vaker gemaakt.