Wel – niet – wel – niet….. Volgens mij weet de zomer het niet meer zo goed, maar de herfst ook nog niet. Wat gaan we doen deze dagen? Wordt het mooi weer of laten we het regenen….? Ik had geen zin om erop te wachten wat het zou worden en besloot alvast met deze herfstige salade met zoete aardappel, linzen en feta aan de slag te gaan. Salades eet ik het hele jaar door maar nu had ik zin in iets stevigere smaken en iets vollere kruiden. Dat is zeker gelukt en dit schaaltje met happiness ga ik zeker aan mijn vaste collectie lunch-salades toevoegen!
Salades schud ik meestal een beetje uit de losse pols. Ik check wat ik nog in huis heb – en dat is meestal vrij veel – en bedenk welke smaken goed bij elkaar gaan. In deze salade met zoete aardappel is de feta bijvoorbeeld een heerlijke zoutige tegenhanger van het zoete van de aardappel. Door de linzen toe te voegen, heeft de salade nog meer vulling. Deze salade bestaat dan ook uit slechts 4 ingrediënten, maar meer heb je ook echt niet nodig soms!
Of het nou nog even zomer blijft of dat de herfst er al aan komt, maakt mij eigenlijk niet heel erg uit! Nog een paar mooie dagen zou ik heerlijk vinden. Maar als dat over is en we het binnen knus en gezellig maken, vind ik dat ook prima! Waar ik wel de komende tijd mee aan de slag ga, zijn de herfst recepten. Ik kan niet wachten om weer heerlijk comfort food op tafel te zetten!
Volgende week duik ik met Renske nog weer een dag de keuken in en ik heb al een hele lijst met gerechten die ik echt typisch herfst vind en waarvan ik de recepten graag met je deel. Deze salade met zoete aardappel, linzen en feta is wat mij betreft ook zo’n makkelijk gerecht dat helemaal bij deze periode van het jaar hoort. Je eet deze salade als lunch, maar als avondmaaltijd kan natuurlijk ook! It’s up to you!
Ingrediënten
- 150 gram zoete aardappel (1 kleine)
- 130 gram linzen (voorgekookt en uitgelekt)
- 75 gram feta
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- snuf peper
- snuf zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 takje verse peterselie
- chilivlokken (naar smaak)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in fijne blokjes. Doe in een schaal met 2 el olijfolie, de komijn, gemberpoeder, peper en zout. Hussel goed door en spreid de zoete aardappel dan uit op het bakpapier. Bak in 15-20 min krokant en gaar.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel even na met water.
- Verkruimel de feta.
- Maak de dressing voor de salade met zoete aardappel klaar door 2 el olijfolie met 1 el balsamico-azijn te mengen in een klein schaaltje. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilivlokken toe.
- Haal de zoete aardappel uit de oven, laat iets afkoelen. Doe de rucola in de saladeschaal en voeg de zoete aardappel, linzen en feta toe.
- Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met zoete aardappel, linzen en feta met de dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor salade met zoete aardappel, linzen en feta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
3 reacties
Zijn de linzen droog of gekookt gewogen? En als je ze zelf kookt hoeveel gram moet ik dan nemen?
Lijkt me een heerlijk recept
De linzen die ik gebruik komen uit een pot, dus makkelijk! Ze zijn dan al voorgekookt en als ik ze uit laat lekken, kom je op dit gewicht uit.
Als je ze zelf kookt zou ik een goed handje vol nemen, zo’n 50 gram schat ik zo in.
Je gaat uit van een lauw warme salade. Heb je deze ook al koud genuttigd?
Als in, vandaag maken en morgen mee naar het werk?