Salade met zoete aardappel en tonijn. Bijna, bijna zijn we weer opgestart. We zijn alweer ruim een week terug uit Italië maar ik heb het ritme nog niet helemaal gevonden. Vorige week was echt nog zo’n na-de-vakantie week.
De meiden mochten aanschuiven bij de Kindervakantiespelen en werden nog een week lang vermaakt met knutselen, sporten en allerlei leuke dingen. Dus ik had het rijk weer voor mezelf. Tijd om aan de slag te gaan, onder andere met lunch salade recepten!
Salade met zoete aardappel en tonijn
En om eerlijk te zijn, vond ik dat best wel even lekker…. Even alleen voor mezelf zorgen en rustig aan weer wat zaken voor de blog op orde krijgen. Ondertussen natuurlijk 500 wasjes draaien, de koelkast weer vullen en allerlei praktische dingen die ook weer geregeld moesten worden.
Tussen alle bedrijven door maakte ik deze lunch salade met zoete aardappel en tonijn klaar. Super simpel, maar zo lekker! De zoete aardappel roosterde ik even in de oven, waardoor de smaak nog intenser wordt!
Familie, vrienden en kennissen weten dit al langer van mij. Als ik terug kom van vakantie, vlieg ik altijd nog even onder de radar. Ik doe net alsof ik er nog niet ben, ga niet gelijk mee in het ritme van alledag. En ik neem vooral even de tijd om rustig te landen.
Pas als ik die eerste dagen heb gehad, functioneer ik weer normaal en kan ik zeggen dat ik vakantie heb gehad. En nu ben ik er dan weer klaar voor om lekker aan de slag te gaan!
Lunch salade recepten
Het eerste recept toverde ik vorige week dus al op tafel. Na weken van pasta’s, pizza’s, wijntjes en ijsjes – ze hebben overigens heerlijk gesmaakt! – was ik wel weer toe aan een lichte lunch. Niet dat ik zo ongezond heb gegeten hoor, maar vooral omdat ik weer behoefte had aan licht en groen.
Deze salade vond ik dan ook goed passen bij het herfstige weer – daar kan ik nog niet aan wennen… – en door de zoete aardappel en tonijn vult ie super goed. Lekker als lunch dus!
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappel (1 grote)
- 150 gram gemengde sla
- 1 blikje tonijn
- 1/2 rode ui
- 1 avocado
- peper
- zout
- snuf cayennepeper
- chilivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico stroop
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Doe de zoete aardappel in de mengkom en voeg hier wat olijfolie aan toe. Breng de blokjes op smaak met zout, peper, wat cayennepeper en wat chilivlokken.
- Spreid daarna uit over de bakplaat en schuif voor 20 minuten de warme oven in. Schep eventueel tussendoor nog even om.
- Doe ondertussen de salade in een schaal. Laat de tonijn uitlekken en haal los met een vork. Voeg toe aan de salade.
- Snij de rode ui in hele fijne ringen. Vind je de smaak van rauwe ui te heftig? Dan kun je de ringetjes heel even blancheren in kokend water. Voeg de ui toe aan de salade.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snij in reepjes. Of blokjes. Waar je zin in hebt! Doe ook bij de salade.
- Voeg als laatste de blokjes zoete aardappel toe. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar. Serveer de salade met zoete aardappel en tonijn met wat balsamicostroop als dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor salade met zoete aardappel en tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Heerlijke salade