Verse vijgen! Ze zijn nu nog volop verkrijgbaar en ik vind ze heerlijk! Ik moet toegeven dat ik tot een paar jaar geleden nog nooit een verse vijg had gegeten, maar sinds ik deze vrucht heb geproefd… ben ik groot fan! Je kunt verse vijgen natuurlijk zo uit het vuistje eten. Of bij je kommetje yoghurt met muesli. Maar vijgen zijn eigenlijk altijd lekker! Ik heb er wel eens een yoghurtcake mee gebakken. Of ze op een toastje met geitenkaas en Serranoham gelegd…
En deze keer maak ik er een herfstige lunch salade met vijgen en geitenkaas mee klaar! Ja, ook in de herfst vind ik het heerlijk om met een salade te lunchen. De smaken van zoete vijgen, zachte geitenkaas, frisse knapperige salade. Heerlijk toch om zo de dag te breken?! En je krijgt er gelijk weer een portie groen mee binnen, ideaal dus!
Salade met vijgen en geitenkaas
Eerlijk is eerlijk, ook ik kies bij de lunch heel vaak voor makkelijk. En dan trek ik een cracker uit de kast of ik pak een broodje uit de vriezer. Maar eigenlijk is het net zo makkelijk om een salade klaar te maken. Want ook daar heb ik de ingrediënten eigenlijk altijd wel voor in huis… Beetje sla uit de koelkast en dan kijken wat er verder nog in huis is.
Zo gaat dat bij mij meestal en zo kwam ik dus ook op deze salade met vijgen en geitenkaas. Een hele fijne herfstige combinatie. Voor een extra touch roosterde ik de vijgen trouwens even, dan karameliseren ze en worden ze nog zoeter!
Nodig
Ingrediënten
- 100 gram rucola
- 100 gram verse spinazie
- 2 vijgen
- 50 gram geitenkaas
- 100 gram granaatappelpitjes
- 2 handjes pistachenootjes
- 2 eetlepels balsamico stroop
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
Bereiden
- Salade recepten zijn natuurlijk nooit heel ingewikkeld, ik wil je dan ook vooral inspireren door deze smaakcombinatie met je te delen!
- Snij de vijgen in kwarten. Zet de grillpan op het vuur en laat de pan warm worden. Leg de vijgen op de kant van het vruchtvlees in de pan en grill ze ongeveer 2 minuten. Tot het vruchtvlees zacht is en begint te karameliseren. Niet te lang, anders plakken de vijgen aan de pan…
- Doe de rucola en de spinazie in een saladeschaal. Kruimel hier de geitenkaas boven uit en voeg de granaatappelpitjes toe.
- Hak de pistachenootjes grof en doe ze bij de salade. Doe dan ook de vijgen in de schaal.
- Breng de salade met vijgen en geitenkaas op smaak met wat balsamico crème, goede olijfolie, wat peper en een snuf zout. Eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor salade met vijgen en geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Foto’s: Cooked by Renkse