Dit recept voor salade met pittige kip gaat ongetwijfeld jouw favoriete maaltijdsalade van deze zomer worden! Een goedgevulde salade met Oosterse smaken van frisse komkommer, zoete mango, knapperige taugé en stukjes hete kip. En een zelfgemaakte pindadressing! Met deze salade met pittige kip zet je een heerlijke zonnige maaltijd op tafel.
En daar heb ik wel weer zin in… nu de dagen weer langer worden en het zonnetje er steeds vaker voor zorgt dat we lekker buiten kunnen eten, is het tijd voor makkelijke maaltijdsalade recepten. Deze salade met pittige kip is nu al een van mijn lievelings gerechten. En ik denk dat wanneer je deze salade eenmaal hebt geproefd, jij ook fan bent!
Salade met pittige kip
Salade met pittige kip dus, een heerlijke en goedgevulde salade die je als lunch kunt eten of als maaltijdsalade op tafel kunt zetten. Voor de stukjes hete kip maak ik zelf een marinade klaar. Ik gebruik als basis voor de marinade geen gewone olijfolie maar sesamolie, dit geeft al lekker veel smaak.
Verder gebruik ik voor de marinade onder andere sojasaus, vissaus, sambal en frisse limoensap. Het lekkerste is als de Oosterse marinade een paar uurtjes kan intrekken, maak de pittige kip dus gerust al de avond van tevoren klaar. Ik gebruik zelf vaak zo’n ziplock-zakje om de gemarineerde kip in te bewaren.
Oosterse salade met hete kip
Voor deze salade met pittige kip duik ik een beetje de Oosterse keuken in. Zeker op warme dagen is deze salade heerlijk vullend én verfrissend door onder andere de komkommer, mango en taugé. De geroosterde pinda’s zorgen voor een extra crunch en maken een mooie smaakcombinatie met de pindadressing.
De komkommers krijgen nog een snel badje in de rijstazijn, waarmee je er eigenlijk een soort zoetzure komkommer van maakt. Maar dan dus op een hele makkelijke manier. Verder vul ik deze salade met pittige kip met gemengde sla, knapperige wortel en avocado. Ik zeg, laat de zomer maar komen!
Meer salade recepten:
Ben je ook zo gek op salades bij de lunch of als lichte maaltijd? Dan weet ik zeker dat deze salade met pittige kip in de smaak gaat vallen. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Ga dan eens aan de slag met een van de volgende salade recepten:
- Tortellini salade met salami & mozzarella
- Mexicaanse couscous salade
- Oosterse rijstsalade met pindadressing
- Italiaanse panzanella met witte bonen
- Taco salade met gehakt, mais & bonen
- Pastasalade met kip & pesto
Ingrediënten
Voor de pittige kip:
- 300 gram kipfilet
- 2 theelepels sesamolie
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels vissaus
- 2 theelepels sambal
- 1 cm gember
- 1 teentje knoflook
- ½ limoen
- ½ theelepel honing
Voor de salade:
- 150 gram gemengde sla
- ½ komkommer
- 50 gram wortel (julienne gesneden)
- ½ mango
- 50 gram taugé
- ½ avocado
- 1 salade ui
- 20 gram pinda's (ongezouten)
- verse koriander
- gebakken uitjes
- 4 eetlepels rijstazijn
Voor de pinda-dressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel olijfolie
- 4 eetlepels water
- 1 theelepel honing
- ½ limoen
Bereiden
- Begin met het maken van de marinade voor de salade met pittige kip. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier de sesamolie, sojasaus, vissaus, het sap van ½ limoen, de honing, en sambal aan toe en pers de knoflook en gember erbij uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en zet even apart. Je kunt de kip ook al de dag van tevoren marineren.
- Hak de pinda's grof en zet een steelpannetje op het vuur. Rooster in een droge pan de pinda's mooi goudbruin. Hussel regelmatig om, de nootjes worden snel bruin.
- Snij de komkommer, mango en avocado in fijne blokjes. Snij de salade-ui in fijne ringen.
- Blancheer de taugé even kort in kokend water.
- Maak de dressing voor de salade met pittige kip klaar door in de steelpan de pindakaas te mengen met de rijstazijn, olie, honing, het sap van ½ limoen, wat honing en de eetlepels water. Blijft de dressing te dik, voeg dan nog wat water toe.
- Bak in een koekenpan de kip, met de marinade, mooi goudbruin.
- Doe de gemengde sla in een grote saladeschaal. Voeg hier de komkommer, wortel, mango, taugé, avocado en salade-ui aan toe. Meng ook de gebakken kip door de salade.
- Serveer de salade met pittige kip met de geroosterde pinda's, gebakken uitjes, verse koriander en natuurlijk de pinda-dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met pittige kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.