Sinds ik aankondigde dat het saladeseizoen geopend was, hebben we eigenlijk nog maar weinig echte salade-dagen gehad. Maar omdat ik er niet van hou om te klagen over het weer, tover ik gewoon zelf de zomer op tafel. Je kunt dat zomergevoel tenslotte best een beetje afdwingen. Ik tover echt bijna dagelijks een nieuwe salade op mijn bord en meestal bestaat die salade uit de restjes uit mijn koelkast en uit wat ik nog in mijn voorraadkast heb staan. Ik gooi de hele boel bij elkaar en tadaa, een salade. Die ik dan vervolgens opeet en dan pas bedenk ik me dat ik wel even foto’s voor de blog had kunnen maken. Gelukkig had ik deze keer wel genoeg tijd om de salade met mango en geitenkaas op de foto te zetten…!
Lunch salade met mango en geitenkaas
Ik ben namelijk een beetje druk de laatste tijd. En dat is eigenlijk heel positief, maar ik merk dat ik heel duidelijk van mijn lijf te horen krijg wanneer het genoeg is. En daar ben ik blij mee, dat ik zo goed naar mijn lichaam kan luisteren. Sinds een week of 4 ben ik weer begonnen met werken bij mijn werkgever en dat is – gelukkig! – wel weer heel leuk. Maar ik merk dat het me nog wel veel energie kost, waardoor ik niet overal meer aan toekom.
Daarnaast vind ik het zo leuk om aan MYF te werken, dat ik dat tussen alle bedrijven door blijf doen, ik krijg daar nog steeds zoveel energie en ander moois van. In het weekend geef ik regelmatig workshops en afgelopen week zelfs ook ’s avonds.
En dan zijn er dus nog dagen waarop ik met de meisjes thuis ben, en dan wil ik er ook wel echt voor hen zijn. Het is op dit moment echt zoeken naar de balans, hoe kan ik alles combineren? Als jullie goede tips hebben, laat het me gerust weten in de comments!
In elk geval heb ik besloten om ook met mijn blog een soort zomervakantie te houden. Even rust in de tent en nadenken over wat ik wil, hoe ik het wil en welke kant ik met MYF op wil gaan. Hoe en wat weet ik nog niet helemaal, maar ik heb even een moment van bezinning nodig.
Mijn blog groeit behoorlijk hard en heel af en toe durf ik voorzichtig te denken: wat als ik van MYF mijn baan kan maken….? Ik bedoel, dat zou toch het ultiemste tofste ooit zijn? Dan heb ik mijn eigen baan gecreëerd! Maar ik ben wat dat betreft altijd een beetje nuchter – en misschien ook veel te bescheiden – daarin, eerst maar eens zien welke kant het op gaat en welke kant ik op wil.
Salade met mango en geitenkaas
Goed, ik had het over salades…. Ik ga het recept voor deze salade met mango en geitenkaas graag met je delen. Ik maak zelf altijd een hele grote portie klaar en dan neem ik het de volgende dag mee naar mijn werk als lunch. Of ik eet er thuis nog een keer van. Ik heb de ingrediënten dus ook opgeschreven voor een grote portie. Of voor 2 personen, dat kan natuurlijk ook! De dressing die ik erbij maak is eigenlijk mijn standaarddressing. Een hele lekkere, supermakkelijke dressing die je eigenlijk altijd wel over je salade kunt schenken. Enjoy!
Ingrediënten
- 75 gram rucola
- 1 gele paprika
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 1/2 mango
- 1 pot linzen (130 gram)
- 75 gram geitenkaas
- 2 eetlepels pompoenpitten
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appel azijn
- 1 eetlepel citroensap
- 3 takjes verse basilicum
Bereiden
- Doe de tuinerwten in een kleine pan en doe hier een laagje water bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen.
- Doe de sla in een grote schaal. Snij de paprika en de mango in kleine stukjes. Of in blokjes of in reepjes, wat jij wilt! Doe bij de salade en schep goed door.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af met lauwwarm water. Dep ze even droog met wat keukenpapier en doe bij de rucola.
- Brokkel de geitenkaas en voeg deze samen met de linzen en tuinerwten toe aan de salade. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi als laatste met wat pompoenpitten.
- Voor de dressing meng je de olijfolie, citroensap en appelcider azijn met elkaar. Gebruik 1 a 2 blaadjes verse basilicum, snij deze heel fijn en doe door de dressing heen. Schenk de dressing over de salade en, alsjeblieft, de zomer op je bord!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
4 reacties
Ziet er weer erg lekker uit! Heb dankzij jouw blog al heerlijke salades en andere recepten ontdekt. Dank je!
Wel een paar vraagjes over deze: ik neem aan dat ik de rucola ook kan vervangen door een andere sla soort? Of evt bladspinazie? En kan je de geitenkaas ook weglaten? Ik hou er helaas niet van (ook niet van feta). Of heb je misschien een tip wat je er anders nog aan kan toevoegen? Alvast bedankt.
Yvon, wat denk je van eikenbladsla of gemengde sla, doe erin wat je lekker vindt!
Yvon, misschien is mozzarella een idee, lekker zacht van smaak!
Reny, je blog is super en je komt er vast wel uit na het nemen van een time-out!
Veel succes!