Oh, herfst, je bent nu wel echt aangekomen! Overal prachtig gekleurde blaadjes op de grond, een koud waterig zonnetje, de wind die rond het huis blaast. Ik vind het echt wel wat hebben hoor! Hoewel, afgelopen week ging ik een rondje hardlopen in een bos hier om de hoek en toen waren al die prachtige blaadjes toch ook wel spekglad… maar goed, klagen doe ik niet, gewoon genieten en ergens anders gaan hardlopen. Na het sporten wilde ik mezelf weer eens trakteren op een gezonde lunch en dat werd deze salade met linzen, peer en prosciutto. En een zelfgemaakte honing-mosterd dressing erbij. Super simpel, maar zo lekker!
Ik had mijn sportschoenen een tijdje terug al aan de wilgen gehangen. Of nee, eigenlijk had ik ze in een verhuisdoos gestopt en daar waren ze nog niet uitgekomen…. Hmmm, ja, I know. Ik heb een beetje een haat-liefde relatie met sporten, maar ik merk toch dat ik er uiteindelijk wel heel blij van word! Ik ben dus op zoek gegaan naar mijn hardloopschoenen en mijn -hoe heet zo’n ding – sport armband voor de muziek. En gewoon maar weer eens gegaan…
Inmiddels heb ik alweer 4 rondjes gelopen en ik heb de smaak weer te pakken. Het is ook zo fijn om tussen die mooie blaadjes even je hoofd leeg te maken! Daarna – ik ga het liefst gelijk in de ochtend – is het natuurlijk wel zo fijn om een goede lunch klaar te maken. Ik ging aan de slag en maakte deze salade met linzen, peer en prosciutto. En maakte daar een supermakkelijke honing-mosterd dressing bij. Van de kleurtjes van deze salade werd ik ook helemaal blij!
Salade met linzen, peer en prosciutto
Voor 2 personen
- 75 gr rucola
- 130 gr linzen (uit pot of blik, voorgekookt)
- 6 plakken prosciutto
- 2 rijpe peren
- 10 mozzarella bolletjes
- 2 handjes pecannoten
Voor de honing-mosterd dressing:
- 1 flinke tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 el goede olijfolie
- sap van 1/2 citroen
Nodig; klein schaaltje, saladeschaal, vergiet
Bereiden: Deze salade met linzen, peer en prosciutto is geen hogere wiskunde… het blijft tenslotte een salade!
Begin met het maken van de dressing door in het kleine schaaltje de mosterd, honing, olie en citroensap te mengen. Zet even opzij.
Doe de rucola in de saladeschaal. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel even na. Voeg ze toe aan de rucola.
Snij de bolletjes mozzarella fijn en scheur de prosciutto in kleine stukjes. Snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snij daarna in partjes. Hak de pecannoten grof.
Verdeel de rucola met de linzen over 2 borden. Maak de salade met linzen af met de mozzarella, prosciutto, peer en een handje pecannoten.
Serveer deze lunchsalade met de honing-mosterd dressing en geniet!
Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met linzen, peer en prosciutto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube