Ben je al klaar met de pompoen recepten die hier achter elkaar op de blog blijven verschijnen? Wel?! Dan heb je pech… haha! Want ik ben dat nog zeker niet en ik ga gewoon nog even door. Pompoen hoort bij de herfst wat mij betreft en ik mag wel zeggen dat die nu echt wel is aangebroken… Als ik naar de weersvoorspelling voor komende week kijk, dan ga ik me opsluiten in mijn eigen cocon geloof ik. Brrr…. En dan maak ik deze salade met geroosterde pompoen, brie en pecannoten klaar als verwarmende lunch. Nu nog iemand zoeken die de boodschappen wil doen…
Ik merk dat als ik druk ben, de lunch mijn minste aandacht krijgt op de dag. Nou ben ik echt niet zo’n type dat vergeet te lunchen, die mensen snap ik namelijk nooit zo. Ik krijg gewoon trek tussen de middag en dan wil ik zeker wel wat eten. Maar als alle dingen door elkaar lopen, dan trek ik heel gemakkelijk een paar boterhammen uit de vriezer en leg ik daar wat beleg op.
Niks mis met een goede boterham, maar afgelopen week kwam ik weer eens tot de conclusie dat te veel brood bij mij niet lekker gaat. Mijn buik vindt dat niet fijn en ik mis gewoon een extra portie groenten op de dag. En júist als het druk is, wil ik graag goed voor mezelf zorgen. Dan kan ik alle chaos een stuk beter aan!
Lunchen met salades is echt niet alleen voor de zomer weggelegd. Juist in de herfst en winter maak ik graag lauwwarme salades klaar, met bijvoorbeeld boerenkool en sla als basis. Dan de pompoen roosteren, lekkere crunchy nootjes erbij. Stukjes brie… echt waarom zou ik dit niet weer vaker doen?!
Salade met geroosterde pompoen, brie en pecannoten
Voor 2 personen
- 1/2 oranje pompoen
- 150 gr gemengde sla
- 100 gr boerenkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 punt brie
- 2 handjes pecannoten
- olie
- snuf peper
- snuf zout
- chilivlokken
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 2 el mayonaise
Nodig; rooster van de oven, bakpapier, wokpan, grote saladeschaal
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier.
Snij de pompoen in parten van 1 cm dik. Verwijder de pompoenpitten. Leg de plakken pompoen op het bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Strooi zout, peper en chilivlokken over de pompoen en schuif het rooster voor 20 minuten in de warme oven.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Zet de wokpan op het vuur en verwarm hier wat olijfolie in. Fruit de ui aan, pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de boerenkool toe. Roerbak zo’n 3 a 4 minuten. Zet het vuur dan uit.
Maak ondertussen de dressing voor de salade met geroosterde pompoen klaar door de olijfolie, witte wijn azijn, honing, mosterd en mayonaise te mengen.
Doe de gemengde sla in de grote salade schaal. Voeg hier de boerenkool aan toe. Haal de pompoen uit de oven. Snij eventueel in blokjes. Doe deze ook in de saladeschaal.
Snij de brie in stukjes. Voeg samen met de pecannoten toe aan de salade met geroosterde pompoen. Serveer met de dressing. Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor wraps met pompoen, gehakt en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Ik heb deze pompoensalade gemaakt. Heel bijzonder met die gebakken boerenkool, ook erg lekker. Heb alleen nog wat dadels toegevoegd. Super recept!