Vandaag een heerlijke luxe lunch salade met gerookte zalm, spinazie en avocado. Ideaal voor een goed vullende maaltijd tussen de middag. Of als luxe bijgerecht bij de avondmaaltijd. Ik hou van lunch salades en meestal zet ik op gevoel wat lekkers in elkaar. Deze keer had ik zin in een salade met vis en frisse knapperige verse spinazie. De honing mosterd dressing maakte ik natuurlijk zelf en maakt deze salade helemaal af!
Salade met gerookte zalm
Er staan inmiddels al zoveel lunch salade recepten online en ik maakte zelfs een Ebook met alleen maar salades voor de lunch. Maar nog steeds weet ik elke keer wel weer een nieuwe combinatie te verzinnen. Vaak is het ook afhankelijk van wat ik nog in mijn koelkast en voorraadkast heb liggen.
Een andere keer bedenk ik echt van tevoren wat ik in mijn lunch salade wil verwerken en doe ik speciaal boodschappen voor een luxe lunch feestje. Deze salade met gerookte zalm had ik al een tijdje in mijn hoofd en is er nu toch echt van gekomen….
Makkelijke lunch salade
Ik hou mijn lunch salades wel graag lekker makkelijk. Een eindeloze lijst aan ingrediënten werkt bij mij meestal niet zo… dan ga ik er tegenop zien om mijn bordje klaar te maken. Terwijl ik het juist zo fijn vind om tussen de middag op deze manier mijn portie groenten al binnen te krijgen.
Een goed vullende lunch salade klaar maken is echt makkelijker dan je denkt. Vroeger dacht ik bij lunchen met salade aan knabbelen op wat sla. En dan vooral aan halverwege de middag alweer trek krijgen…. Ik ben toen eens gaan bedenken hoe ik een salade voor de lunch kan klaar maken die echt goed vult.
En dat is geen hogere wiskunde hoor, als je maar zorgt dat alle elementen van het gerecht terug komen. Dus zowel koolhydraten, eiwitten én vetten! Nou, dat zit in deze salade helemaal goed!
Een makkelijke salade met gerookte zalm en spinazie. Sowieso is de combinatie van zalm en spinazie altijd goed! De honing-mosterd dressing (nog zo’n combi die altijd werkt!) maak ik eenvoudig zelf. De basis is yoghurt, dus het is een lekkere lichte dressing!
Salade met zalm, gekookt ei en avocado
Als we het dan toch over gouden smaakcombinaties hebben…. voor mij is dat toch ook vaak een leidraad in de keuken hoor. Als je eenmaal weet welke smaken lekker samen gaan, is dat soms zo’n uitkomst!
Gerookte zalm, zacht gekookte eitjes, zachte romige avocado… oeh la la! Wat een feestje op je bord! Ben je ook al enthousiast geworden om lunch tot je favoriete moment van de dag te maken? Lees dan hieronder het recept!
Kun je trouwens nog wel meer inspiratie gebruiken voor snelle, goed vullende, makkelijke salades voor de lunch? Dan is mijn Ebook Natuurlijk lunchen iets voor jou! Er staan maar liefst 30 salade recepten in!
Zo wordt het wel heel makkelijk om elke dag wat extra groen op tafel te zetten! De salades zijn geschikt voor alle seizoenen en ook makkelijk als je een salade wilt voorbereiden voor een lunch voor onderweg!
Ingrediënten
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram baby spinazie
- 50 gram rucola
- 6 takjes verse dille
- 2 eieren
- 1/2 avocado
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels Italiaanse croutons
Voor de honing-mosterd dressing:
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel olijfolie
Bereiden
- Doe de spinazie samen met de rucola in een schaal en hussel goed door elkaar.
- Knip de blaadjes dille van de takjes en voeg toe aan de schaal.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de eieren aan toe. Kook ze 4 a 5 minuten, dat het ei-wit is gestold en het ei-geel nog net een beetje zacht is.
- Maak ondertussen de honing-mosterd dressing klaar door de Griekse yoghurt te mengen met de honing, mosterd en een beetje olie.
- Schep de avocado uit de schil en snij hier fijne plakjes van.
- Pers het sap van de citroen uit en meng dit met een beetje olie. Schenk dit bij de spinazie en rucola en hussel nog een keer goed door.
- Pel de eieren. Wacht nog even met doormidden snijden.
- Verdeel de salade over 2 borden. Voeg dan de gerookte zalm, avocado, gekookte eieren en de Italiaanse croutons toe. Snij het ei pas doormidden wanneer je de salade opdient.
- Serveer de salade met gerookte zalm, spinazie en avocado met de honing-mosterd dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Dit artikel kan affiliate links bevatten.