Yes, summer is on! En daar ben ik heel blij mee! Ik ga ongetwijfeld in de komende dagen nog wel eens zuchten dat ik het erg warm heb, maar ik ben zó happy dat het eindelijk zomer is. Ik leef echt op als het warm is, en ik ben ook veel vrolijker en meer ontspannen. De zomer is echt mijn seizoen, en ik hou ervan om lekker veel buiten te zijn. Qua eten vind ik het dan altijd wel wat lastiger, want in warm eten heb ik vaak geen trek. Dus meestal maak ik dan een snelle salade, ook voor de lunch en dat is prima voor mij. Vandaag het recept voor een salade met garnalen en zeekraal.
In de zomer ben ik ook veel op het strand te vinden. Wij wonen op nog geen 15 minuten rijden van het strand af en mijn lief is een fanatiek surfer, dus als de zon schijnt ga ik graag met hem mee. Maar ook samen met de meisjes vind ik het heerlijk om lekker in het zand te spelen. Ik ben gek op het strand, maar ik ben niet zo’n fan van de zee… Ik weet niet wat het is, maar ik ben er altijd een beetje huiverig voor. Dat je niet weet waar je op gaat staan (vissen!), kwallen die kunnen ronddobberen, iets glibberigs langs je benen. Nee, de zee hoeft van mij niet zo, althans niet om in te zwemmen. Suppen (peddelen op een surfplank) vind ik bijvoorbeeld wel heel leuk, maar dan sta je redelijk veilig op een bord.
Wat ik wel heerlijk aan de zee vind is het zout. Zout op je huid, zout in je haren, en natuurlijk die ziltige smaak in je mond. En dat is ook precies waar ik mijn inspiratie voor deze salade vandaan haalde. Ik ging namelijk aan de slag met zeekraal, een knapperige en lichtzoute zeegroente. Zeekraal is in de zomermaanden goed verkrijgbaar en is goed voor je spijsvertering. Daarnaast bevat het ook nog eens ontzettend veel mineralen, waarmee het een gezonde toevoeging is aan deze salade. Heb jij wel eens zeekraal gegeten? Je zou het echt eens moeten proberen, je bent verrast door de smaak!
Salade met garnalen en zeekraal
Voor 2 personen, of 1 grote portie:
- 75 gr rucola
- 1 rode paprika
- 2 lente ui
- 100 gr zeekraal
- 1 teen knoflook
- 75 gr garnalen
- 1 pot kikkererwten (130 gr)
- olijfolie
- sap van 1/2 citroen
Nodig; kleine wok of hapjespan, grote schaal, vergiet
Bereiden: Zet de pan op het vuur en doe hier wat olie in. Laat niet te warm worden! Pers de knoflook uit boven de pan, schep even om en voeg nu de zeekraal toe. Bak 2 a 3 minuten en schep regelmatig om.
Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten en de steel. Snij in kleine reepjes of blokjes. Snij het uiteinde van de lente ui en snij de ui in ringen. Doe de rucola in een grote schaal en voeg hier de paprika en ui aan toe.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze even af. Dep droog met een stukje keukenpapier en voeg ze toe aan de salade. Doe nu ook de garnalen en zeekraal in de schaal en schep goed om.
De dressing maak je door wat olijfolie te mengen met het sap van 1/2 citroen.
Hello summer!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
1 reactie
Heerlijk recept. Ik had nog nooit zeekraal geprobeerd maar wat is dat lekker zeg!