Salade met gegrilde perzik en mozzarella… Oh, dit is lekker… Echt te lekker eigenlijk! En zo simpel om te maken. Met slechts 4 ingrediënten (!!) zet je deze salade al in elkaar, hoe eenvoudig zal ik het voor je maken? Nou ja, ik voegde nog wel wat kruiden en olie toe aan deze salade met gegrilde perzik en mozzarella, maar dat was het ook wel.
Zo klaar dus, behalve dat ik nog even foto’s ging maken van dit recept. Zodat ik het ook op mijn blog kan delen. Ik heb me ingehouden, want tijdens het maken van de foto had ik al zo’n zin om de perziken eruit te snoepen, of om een stukje mozzarella te pakken.
Maar het is gelukt hoor, eerst de salade op de foto en daarna was dit mijn lunch. Lekker in het zonnetje, in de tuin, op een ligbedje, even een kleine pauze. Weet je, de afgelopen weken was ik best druk, en ik merk dat mijn lunch er dan vaak als eerste bij inschiet. Dat ik toch voor een makkelijke boterham ga, zo hup uit de vriezer, plak kaas erop en klaar. En, ik blijf het zeggen, er is natuurlijk helemaal niets mis met brood. Maar als ik 5 dagen per week de boterhammen uit de vriezer trek word ik daar uiteindelijk niet heel gelukkig van. Dan mis ik variatie, en mijn groenten!
En eigenlijk hou ik mezelf voor de gek, want een salade is vaak net zo snel klaar gemaakt. Of in elk geval kost het evenveel werk om wat lekkers op je bord te krijgen. Ik heb meer dan genoeg ideeën om te lunchen zonder brood, maar kies zelf ook vaak voor de makkelijkste weg. Ik moet dan wel eens lachen om mezelf, zit ik hier tegen jou te vertellen dat er zoveel meer lekkers is dan die boterham, en dan schuif ik er zelf weer eentje naar binnen.
Salade met gegrilde perzik
Maar voor deze salade met gegrilde perzik en mozzarella heb je maar 4 ingrediënten nodig, dus dat verhaal van die snelle boterham gaat niet helemaal op. Zeker omdat ik vanuit huis werk, vind ik dat ik gewoon echt wel wat tijd en aandacht aan mijn lunch mag besteden. Gewoon omdat het kan.
En omdat ik nu eenmaal veel blijer word van een goedgevulde salade dan van een boterham uit de vriezer met een snelle plak kaas. En omdat deze salade je zo’n instant zomergevoel geeft, dat is al genoeg reden op zich toch?!
Ingrediënten
- 2 perziken
- 1 bol mozzarella
- 130 gram kikkererwten (kleine pot)
- 75 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- zwarte peper (of chilivlokken)
Voor de dressing:
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 theelepel honing (optioneel)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af. Doe ze in een schaaltje en schenk hier 2 el olijfolie bij. Breng de kikkererwten op smaak met de oregano en wat peper of chili vlokken. Meng even goed door, spreid uit op de bakplaat en rooster de kikkererwten in 10 minuten, tot ze krokant zijn.
- Verwarm de grillpan. Snij de perziken doormidden, verwijder de pit en snij er partjes van. Grill de perziken ongeveer 3 minuten in de warme grillpan, draai ze dan om en laat de andere kant ook in 3 minuten grillen.
- Maak ondertussen de dressing klaar door de balsamico azijn te mengen met een goede olijfolie en eventueel nog een drupje honing. Breng op smaak met wat peper.
- Verdeel de rucola over 2 borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Leg de gegrilde perzik erbij en strooi de kikkererwten over de salade. Schenk wat van de dressing over de salade met gegrilde perzik en mozzarella en geniet ervan!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor salade met gegrilde perzik en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest