Recepten voor een goede quiche zijn altijd welkom, toch?! Nou, dan heb ik met de Paasdagen in het vooruitzicht weer wat lekkers voor je! Een mini quiche met courgette en spek dit keer. Die je natuurlijk ook in het groot kunt klaar maken hoor…. Maar zie je het al voor je, een feestelijk gedekte brunchtafel met allemaal kleine hapjes? Waar de hele familie gezellig aanschuift en er van alles een beetje gegeten wordt? Ik hou daarvan, samen eten en overal wat van proeven. Op de blog staan al meer dan 25 Paasbrunch recepten, maar daar kan er zeker nog wel eentje bij! Of nog een paar… verwacht de komende dagen nog meer lekkers waarmee die Paastafel goed gevuld kan worden!
Ik zei het laatst al, ik schrok een beetje van de noodvaart waarmee Pasen ineens al bijna voor de deur staat. De afgelopen weken waren goed gevuld en natuurlijk zag ik wel de paaseitjes in de winkels verschijnen. En de supermarkten die weer met een speciaal assortiment komen voor het paasontbijt. Of de brunch. Of het diner. Maar ik had het een beetje langs me heen laten gaan. Tot ik in de agenda keek, zeg maar… Nou bezorgde de Pasen op zich mij niet direct stress… het betekent ook dat de meiden erna ruim 2 weken vrij zijn. Oh ja….
De komende week gaat het gas er dus even op. Ik heb nog een aantal recepten die ik graag even wil uitschrijven en ik vind het ook altijd wel lekker als ik voor een vakantie een beetje vooruit gewerkt heb. Zodat ik zelf ook even de nodige rust kan pakken. Ik vind het geweldig om zo lekker aan het werk te zijn hoor, maar ook om tijd met mijn meiden door te brengen. Hopelijk wordt het heerlijk weer, lekker naar buiten!
Maar we trappen de vakantie af met een gezellige Paasbrunch bij mijn ouders! Vaste prik ondertussen en altijd heel gezellig! De meiden zoeken eieren in de tuin en ondertussen zetten wij de tafel vol met lekkers. Het is gebruikelijk dat we allemaal wat klaar maken en ik maak deze quiche met courgette en spek klaar. Dit recept komt van mijn zus, zij zette de quiche met onze kerstborrel al op tafel. Ik heb echt zitten smullen dus ik deel het graag met je!
Quiche met courgette en spek
Voor 6 kleine taartjes, springvorm 10 cm
- 12 velletjes bladerdeeg
- 2 courgettes
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr spekreepjes
- 1 bakje ricotta
- 3 eieren
- 250 gr Parmezaanse kaas
- snuf peper
- snuf zout
- pijnboompitjes
- 3 handjes rucola
- olie
- boter om in te vetten
Nodig; koekenpan, 6 kleine springvormpjes 10 cm., mengkom, garde
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvormpjes in met wat boter. Laat het bladerdeeg even ontdooien.
Gebruik je een grote springvorm, dan kun je met 6 velletjes bladerdeeg waarschijnlijk een heel eind komen. Vet dan een grote springvorm in en laat het bladerdeeg ook even ontdooien.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette voorzichtig, verwijder de uiteinden en snij daarna in kleine dobbelsteentjes.
Doe de ricotta in de mengkom en tik de eieren boven de kom. Voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe en klop tot een luchtig geheel.
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de spekreepjes hier in aan. Voeg ook de ui toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak kort mee en giet het overtollige vet af. Voeg ook de courgette dobbelsteentjes toe en zet dan het vuur uit.
Schep de spekreepjes met ui, knoflook en courgette door het ricotta-ei mengsel heen. Verdeel de vulling over de springvormpjes. Of schep deze in de grote springvorm als je voor een grote quiche met courgette en spek gaat.
Strooi wat pijnboompitjes over de mini quiches met courgette en spek en druppel er een klein beetje olie over. Schuif de quiches voor 20-25 minuten in de warme oven. Ook voor een grote quiche kun je deze baktijd aanhouden.
Verdeel als laatste wat rucola over de taartjes en snij ze in stukjes. Enjoy en fijne Paasdagen!
Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met courgette en spek? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
7 reacties
Leuk recept!
Ik eet koolhydraatarm, dus zal het bladerdeeg weglaten, maar dan blijft er een heel leuk recept over!
Dank daarvoor!
Heel graag gedaan! Lijkt me inderdaad ook erg lekker als ovenschotel, zonder de bladerdeeg. De vulling is te gek namelijk!
Lekker recept, als je de grote variant maakt moet ie wel langer in de oven!!
Dankjewel voor je aanvulling! Dat lijkt mij ook, dat ie dan wel iets langer moet…
Hoelang?
Een grote quiche doe ik meestal zo’n 35 minuten in de oven. Ik zou beginnen met 30 minuten en dan even checken. Elke oven is weer anders!
Klopt de hoeveelheid parmezaan?