Quesadilla met zoete aardappel en rucola. Mijn voornemen na de vakantie was om wat meer tijd te besteden aan mijn lunch. Dat was er tijdens de vakantie namelijk een beetje bij ingeschoten. Ik maakte óf te weinig tijd voor mijn lunch, of ik vergat het gewoon helemaal. Druk bezig met hard werken, of juist met niks doen, vond ik het lunchmoment wel prima, de afgelopen weken.
Maar nu ik weer in mijn eigen keuken kan koken, en weer wat meer rust heb, is het tijd om aan mijn goede voornemens te werken. Zo maakte ik deze week een quesadilla met zoete aardappel en rucola, en daar werd ik alvast heel blij van!
Quesadilla met zoete aardappel en rucola
Het is natuurlijk gewoon een kwestie van doen, hup die keuken in en voor mezelf een fatsoenlijke lunch neerzetten. Niet dat er iets mis is met een boterham hoor! Wat ik bedoel, ik heb eigenlijk juist álle tijd om wat lekkers klaar te maken.
Maar ook ik heb altijd honderd excuses waarom ik iets ook niet zou kunnen doen, terwijl ik mezelf dan gewoon even een schop onder de kont zou moeten geven. Dat heb ik inmiddels gedaan en tot nu toe heb ik elke dag een voedzame, makkelijke en lekkere lunch bereid.
Een quesadilla is eigenlijk een soort tosti in een wrap. Ik maak graag zelf wraps, maar deze keer ging ik voor makkelijk. Wraps uit een pakje, van de supermarkt. Voor mijn lunch maakte ik 1 wrap klaar, en eigenlijk was dat zelfs te veel voor mij. Ik zou er dan ook makkelijk mee kunnen dineren!
Of ik moet gewoon maar mensen gaan uitnodigen voor de lunch, want het is natuurlijk wel zo leuk om deze quesadilla met zoete aardappel en rucola te delen!
Het leuke aan zo’n wrap is dat je natuurlijk helemaal los kunt gaan met het beleg. Dat doe ik op mijn boterham ook altijd, een klein feestje bouwen! Waarom maar voor 1 soort beleg kiezen als er veel meer op kan? Nee hoor, stapelen maar, zoete aardappel, oude kaas én rucola. Als ik dan tijd maak voor een uitgebreide lunch, dan meteen maar goed ook.
Enthousiast geworden en op zoek naar meer inspiratie? Probeer dan eens een quesadilla met tonijn en gegrilde groenten. Of een quesadilla met brie, bosbessen en rucola.
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 1 zoete aardappel
- 50 gram oude kaas (in plakjes)
- 2 handjes rucola
- ½ avocado
- 1 el citroensap
- ½ tl komijn
- ½ tl cayennepeper
- peper
- zout
Bereiden
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Doe de zoete aardappel in een pan met een laagje water, zet op het vuur en kook de zoete aardappel beetgaar. Giet af en laat even afkoelen.
- Prak de zoete aardappels tot puree en breng op smaak met de komijn en cayennepeper.
- Snij de tortilla wraps doormidden. Besmeer 1 helft met de zoete aardappelpuree en beleg met de plakjes oude kaas. Leg hier bovenop de rucola en dek af met de andere halve tortilla wrap.
- Ik maakte deze quesadilla met zoete aardappel klaar in het tosti-ijzer, maar in een grillpan kan zeker ook. Verwarm het ijzer of de pan, maar voeg geen boter of olie toe. Leg de wraps 1 voor 1 voorzichtig in de pan of op de plaat en grill in ongeveer 2 minuten per kant.
- Precies genoeg tijd om de avocadodip klaar te maken. Er staat een recept voor avocadodip online, maar dit is een snelle variant. Schep de avocado uit de schil, voeg wat citroensap toe en breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. Serveer de dip bij de quesadilla met zoete aardappel en rucola. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor avocado dip met koriander? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Hallo,
Ik vraag mij af of er echt een halve theelepel cayennepeper in gaat.
Vaak denk ik bij die hoeveelheid:” zal ik maar een theelepeltje uit het lepelvaasje nemen ipv de theelepel uit mijn setje maatlepels” Zijn er meer keukenprins(ess)en met dat probleem?
Dit recept gaat vanmiddag zeker op mijn bord landen
Ik hou wel van een beetje pit 😉 Voeg de peper naar smaak toe!