Pompoensoep met kokosmelk…. Het is herfst! Het wordt kouder, eerder donker, de bladeren aan de boom krijgen prachtige kleuren. Nu ben ik niet zo’n hele grote fan van dit seizoen, maar het grootste voordeel vind ik toch wel de fijne groenten die bij dit seizoen horen.
Als je volgens de seizoenen eet, heb je altijd verse producten voor een schappelijke prijs. Bespaar op je boodschappen en eet dus vers! Verder bevatten groenten in hun ‘eigen’ seizoen de meeste voedingswaarde, ze zijn immers zo vers mogelijk.
Pompoensoep recept
Bij de herfst horen groenten als pastinaak, groene kool, uien, paddestoelen, koolraap, snijbiet en natuurlijk pompoen. Je ziet de pompoen alweer steeds meer in de winkels verschijnen en ik heb altijd zo’n zin om ermee aan de slag te gaan als ze zo mooi uitgestald liggen. Mijn favoriete gerecht met pompoen blijft toch wel pompoensoep, omdat je daar de hele pompoen voor kunt gebruiken.
In het kader van de ‘Bespaar op je boodschappen’ maand op Eet goed, voel je goed deel ik graag een aantal van mijn favoriete pompoenrecepten met jullie. Koop maar een flink grote pompoen, dan kun je deze gerechten direct gaan maken. En mocht je over hebben, stop dan een portie in de vriezer, dan kun je er een andere keer ook weer van genieten.
Nodig
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 zoete aardappel
- 1 liter groentebouillon
- 1 blikje kokosmelk (ongezoet)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel komijn
- 2 takjes koriander
- snuf peper
- snuf zout
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden* en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in grove stukken.
- Schil en snipper de ui. Schrap de winterpeen en schil de zoete aardappel, snij in grove stukken.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten. Voeg de zoete aardappel toe. Voeg vervolgens de knoflook, de kerriepoeder en de komijn toe.
- Schenk er 1 liter groentebouillon bij, breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout. Roer de kokosmelk los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de kokosmelk door de soep. Lekker met verse koriander.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer*Pompoenpitten roosteren
De pompoenpitten uit de pompoen hoef je niet weg te gooien! Wees budgetverantwoord bezig en doe aan hergebruik. Pluis de pitjes schoon en spoel ze verder af in een vergiet. Verwarm de oven voor op 225 graden. Droog ze met een schone theedoek. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de pitten erop. Bestrooi met wat zout en rooster ze in 5 minuutjes.
Experimenteer met verschillende smaken! Meng ze bijvoorbeeld met chili-, curry- of paprikapoeder. Liever zoet? Varieer dan eens met kaneel en suiker.
Ga je aan de slag met dit recept voor pompoensoep met kokosmelk? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
8 reacties
hmmm, ziet er heerlijk uit.
Als ik pompoensoep maak schil ik de pompoen. Is dit niet nodig?
Kan elke pompoen ongeschild gebruikt worden?
Alleen biologische pompoenen hoef je niet te schillen
Heerlijk recept voor een goed gevulde pompoensoep!
Ik heb net de soep gemaakt. Hij smaakt overheerlijk. Die ga ik vast vaker maken!!
Hoe maak ik de DIY currypasta precies? Alles mixen/malen in keukenmachine of anders?
Van zelfgemaakte curry pasta heb ik dit recept op de blog staan: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/bewust-eten-curry-kip-zoete-aardappel-linzen-kokos/
Komende week komt er nog een curry recept online, dat recept voor de pasta is nog makkelijker 😉
Dank je wel!! Ga het zeker een keer maken.