Pittige tonijnsalade met limoen en rode peper Een klein feestje op je boterham. Of op een toastje. Of op een wrap. Je mag helemaal zelf kiezen. Deze pittige tonijnsalade is te lekker om niet met je te delen. Zelf husselde ik alle ingrediënten eigenlijk bij toeval door elkaar want ik zocht iets om mijn broodje mee te beleggen.
Het was zo’n dag… zo’n dag waarop ik 10 petten tegelijkertijd op had en de hele dag door liep te rennen en vliegen. En normaal snap ik nooit hoe mensen dat doen, maar ik kwam ergens rond half 3 in de middag tot de ontdekking dat ik nog niet had geluncht…. Echt niks voor mij!
Normaal gaat mijn lunch-alarm altijd wel iets eerder af. Zal er vast ook mee te maken hebben dat ik vaak in de ochtend al in de keuken sta. Tegen de tijd dat ik dan klaar ben, heb ik van al die geuren echt wel trek gekregen. Maar nu was ik de hele ochtend al onderweg geweest en had ik nog niet zo goed voor mezelf gezorgd. Te stom natuurlijk, want van niet lunchen word ik echt wel een beetje hangry. Eenmaal thuis dook ik dus gelijk mijn kastjes in om te zien wat er nog in huis was.
Pittige tonijnsalade
Zelfgemaakte tonijnsalade kwam vroeger al bij ons op tafel. Niks geen kant-en-klaar uit de supermarkt, al zat de tonijn natuurlijk wel in blik. Maar op zaterdagmidddagen kwamen altijd de toastjes op tafel en dan maakte mijn vader regelmatig een salade met tonijn, mayonaise en augurk klaar. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig. In de loop van de jaren heb ik aan zijn recept mijn eigen draai gegeven en zo ontstond dus ook deze pittige tonijnsalade. Die ik ondanks mijn enorme trek nog wel even op de foto zette. Want ja, zo ben ik dan ook wel weer….
Nodig
- 2 Schaaltjes
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn (op water, MSC)
- ½ limoen
- ¼ rode peper
- 3 augurken
- 2 takjes verse bieslook
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel komijn
Bereiden
- Laat het blikje tonijn uitlekken en schep de tonijn in een schaaltje.
- Snij de kop en kont van de augurken af en snij daarna heel fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij de peper in kleine blokjes.
- Maak de dressing voor de pittige tonijnsalade in het tweede schaaltje door het sap van 1/2 limoen te mengen met de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, sambal, kurkuma en komijn.
- Voeg de augurk en rode peper toe aan de tonijn. Schenk de dressing erbij en meng goed door. Knip tot slot nog wat verse bieslook over de pittige tonijnsalade. Lekker voor bij de borrel of op brood! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor pittige tonijnsalade met limoen en rode peper? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
9 reacties
Hoi,
Wat ik mij af vroeg. Gebruik je komijnzaad of komijnpoeder?
Poeder!
Zojuist gemaakt. Lekker hoor! Minder pittig dan ik dacht, maar ik laat ‘m nog even staan om te kijken of er wat aan de smaak verandert. Iets geler dan op de foto door de kurkuma, maar echt een receptje dat ik vaker ga maken. Dankjewel!
Welke mosterd raad u aan?
Ik gebruik altijd Zaanse mosterd!
Nu al zin om te maken!
Alleen wacht ik toch nog even tot ik mijn eigen tomaatjes, bieslook en pepertjes kan plukken!
Dat maakt de salade nóg lekkerder!! Leuk! 🙂
Hallo, kan ik deze ook een dag op voorhand maken ?
Alvast bedankt !
Hi Yvonne, ja hoor, dat kan zeker! Gewoon afgedekt en gekoeld bewaren!