Ik moet zeggen, dit tempo bevalt mij wel…. Sinds afgelopen maandag hebben de meiden vrij van school en gaan we een tandje lager in het ritme. Zij zijn natuurlijk gewoon op tijd wakker, maar ik hoef er in de ochtend niet uit te springen om vlug de douche in te gaan en ervoor te zorgen dat er 2 dames kant en klaar gereed staan voor school. En dat scheelt toch best wel even wat chaos in de ochtend… We doen rustig aan en bereiden ons alvast voor op de vakantie. Want nog een kleine 2 weken en dan vertrekken we richting Italië. Heerlijk, zin in! En om de vakantie voorpret nog wat te verhogen, lunchte ik alvast met deze piadina met gegrilde groenten en mozzarella.
Een piadina? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dit is dus een soort Italiaanse wrap. Of een platbrood, maar dan wel echt heel plat. De piadina staat in Italië op bijna elke lunchkaart en er zijn ook echte piadina-bars waar je een piadina voor on the go kunt kopen. Ik ging alweer bijna 3 jaar geleden in mijn eentje een paar dagen naar Milaan en besloot daar toen om mijn baan bij mijn werkgever op te zeggen. En om bij thuiskomst aan de slag te gaan en zelf piadina te gaan maken. 2 hele goede beslissingen kan ik je vertellen!
Sindsdien lunch ik regelmatig met zo’n Italiaans platbroodje. En om alvast in de vakantiestemming te komen, maakte ik deze keer een piadina met gegrilde groenten en mozzarella klaar. Een heerlijk lunchrecept dat uiteraard zo op tafel staat. Wil je echt snel dan weet ik toevallig dat ze in de supermarkt tegenwoordig ook kant-en-klare piadines verkopen. Just saying…. verwacht de komende tijd nog meer Italiaanse recepten op de blog, want ik geloof dat dat het thema van deze zomer (weer….) is…
Piadina met gegrilde groenten en mozzarella
Voor 2 personen:
- 2 piadines
- 1/2 courgette
- 1/2 puntpaprika
- 1 wortel
- 1 bol mozzarella
- 4 tl groene pesto
Nodig; grillpan
Bereiden: Was de groenten en dep ze droog.
Snij de courgette in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Leg ze op een schone snijplank en strooi er aan beide kanten een klein snufje zout over. Zo trekt het vocht uit de courgette.
Snij de paprika in dunne reepjes en de wortel in de lengte in plakken van 2 mm. Kijk uit met het mes en je vingers!
Verwarm de grillpan op het vuur – geen olie toevoegen! -, leg de groenten erin (eventueel in 2 fases) en grill in een minuut of 5 per kant mooi zacht en gaar. En met van die mooie streepjes erop.
Snij in tussentijd de mozzarella in plakken.
Bestrijk de helft van de piadina met groene pesto. Leg hier de gegrilde groenten op en daarop de plakken mozzarella. Klaar is je Italiaanse lunch, hop de zon in!
Ga je aan de slag met dit recept voor piadina met gegrilde groenten en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest