Mijn hemel…. Toen het vorige week zo gigantisch warm was, stond ik in de keuken te zwoegen. Of nou ja, zwoegen…. ik was in elk geval nog druk bezig! Ik had de weken een beetje verkeerd ingedeeld en mijn planning was niet heel goed geweest. Dus precies op de warmste dagen óóit, was ik hard aan het werk om de laatste recepten voor de blog klaar te zetten. Zodat er straks tijdens mijn vakantie ook nog genoeg lekkers online komt. Om eerlijk te zijn, had ik zelf met die hitte niet heel veel trek om te eten. Deze Oosterse kip mango salade was een prima lichte lunch! En een echte straf was het niet om binnen te zijn hoor, door de koeling was het bij mij thuis gelukkig goed uit te houden.
Het blijft toch elk jaar weer hetzelfde liedje. Vlak voor de zomervakantie ben je nog keihard aan het werk. Om daarna een paar weken helemaal niks te doen. En na de vakantie weer net zo hard door te gaan… Zelfs toen ik nog op kantoor voor een baas werkte, was dat niet anders. Eigenlijk zouden we daar iets op moeten verzinnen. Gewoon voor iedereen een break van 3 weken en daarna rustig aan alles weer oppakken.
Ik ben er na vandaag in elk geval klaar voor om die break in te gaan lassen. De laatste recepten zijn op de foto gegaan en de blogs voor de komende weken staan ingepland. Ik ga genieten van de rust en van het gezin en rooster mezelf even uit. Deze Oosterse kip mango salade was dus in de afgelopen hectische week mijn lunch en ik heb er nu al 100 variaties op bedacht die me ook lekker lijken. Zo werkt dat altijd bij mij. Als er rust in het vooruitzicht is, gaat de inspiratie weer stromen. Ik ben dus zelf ook wel benieuwd naar waar ik na de vakantie allemaal mee terug kom, haha!
Oosterse kip mango salade
Voor 2 personen
- 200 gr kipfilet
- 1/2 mango
- 1 gele paprika
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode peper
- 100 gr ijsbergsla (of sla naar keuze)
- 500 ml kippenbouillon
- 3 el yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1/2 limoen
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- takje verse peterselie
Nodig; pan om in te koken, saladeschaal
Bereiden: Maak 500 ml kippenbouillon klaar. Ik gebruik daar bouillonpoeder voor, maar een blokje kan ook. Breng de bouillon zachtjes aan de kook en voeg dan de kipfilet toe. Kook de kip in zo’n 15 minuten gaar en zacht.
Snij in de tussentijd de mango in blokjes. Maak de paprika schoon en verwijder de zaadjes. Snij in kleine stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en snij daarna nog een keer over de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snij dan in fijne reepjes.
Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Was de ijsbergsla en snij deze in fijne reepjes.
Doe de sla samen met de mango, paprika, komkommer en rode peper in de saladeschaal.
Gebruik 2 vorken om de kip uit elkaar te pluizen. Voeg dan toe aan de saladeschaal. Schep alle ingrediënten door elkaar.
Maak de dressing voor de Oosterse kip mango salade klaar door de yoghurt met de olijfolie te mengen. Breng verder op smaak met het sap van 1/2 limoen en de kurkuma, kerrie en wat verse peterselie.
Schenk de dressing over de salade en schep alles nog eens goed door. Deze Oosterse kip mango salade is lekker als lunch! Ook ideaal om van tevoren klaar te maken en mee te nemen in de picknickmand trouwens.
Ga je aan de slag met dit recept voor pasta pesto salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
3 reacties
Mijn eigen twist er aan gegeven maar heerlijke dressing zeg! Dank voor de inspiratie
Heel graag gedaan en ik vind het juist super leuk als je een eigen draai aan mijn recepten geeft!
Ik krijg de dressing niet lekker, vind het maar een hele rare smaak.
Wat kan er fout zijn gegaan?