Nu ik sinds een aantal maanden weer 2 dagen op kantoor ga lunchen, kom ik ook steeds weer tot de conclusie dat een goede voorbereiding écht het halve werk is… Te vaak is het zo chaotisch aan onze ontbijttafel, dat het er bij inschiet om voor mezelf nog iets mee te nemen voor de lunch. En dan kom ik in de bedrijfskantine en dan word ik echt heel ongelukkig…. Al dat voorverpakte spul, blegh.
Gelukkig zijn er tegenwoordig regelmatig salades te krijgen en die zijn wel lekker, maar het fijnste vind ik het toch als ik zelf wat klaar maak. Want zo lastig is dat natuurlijk niet…. Deze omelet wrap met kipfilet en spinazie is een van mijn favorieten voor in mijn lunchbox.
Omelet wrap met kipfilet en spinazie
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken…. Een snelle lunch is zo gemaakt met deze omelet wrap! Ik ben echt dol op wraps en voor mij zijn ze het perfecte alternatief voor een boterham.
Juist omdat je een wrap ook met allerlei lekkers kunt beleggen, net als een goede snee brood. Als ik een wrap klaar maak, vind ik altijd heerlijk om daar een klein feestje van te maken.
Omelet wrap met groenten
Het liefst beleg ik mijn wrap namelijk zo dik dat ie bijna niet meer dicht kan… Lekker veel veggies er tussen en ik ben de rest van de middag voorzien. Je kunt deze omelet wrap echt heel goed de avond van te voren al klaar maken.
Het lekkerst is wel om de wrap dan voor het beleggen even uit de koelkast te halen, dan is ie niet zo intens koud meer… Bij dit recept vul ik mijn wrap met spinazie, komkommer en avocado. Ik heb trouwens ook een recept voor Italiaanse omelet wrap, ook zo lekker!
Omelet wrap als avondeten
Ben je nog op zoek naar een makkelijk en licht koolhydraatarm recept voor het avondeten? Ook dan zou deze omelet wrap prima op tafel kunnen komen. Ik zou er dan zelf nog wel een groene salade bij serveren!
Eigenlijk kan deze omelet wrap de hele dag door! Ben je bijvoorbeeld team hartig bij het ontbijt? Dan is dit een heerlijke start van de dag! Meer van een zoet ontbijtje? Dan kun je deze omelet wrap met kwark en aardbeien vast waarderen!

Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 plakken kipfilet
- 1 handje verse spinazie
- 1/2 avocado
- stukje komkommer
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- snuf peper
- olijfolie (om in te bakken)
Bereiden
- Kluts de eieren in een kommetje samen met de peterselie, en peper naar smaak.
- Verwarm een klein scheutje olie in de koekenpan en schenk het ei in de pan. Draai het vuur zacht en laat het ei gaar worden. Als het ei gestold is, draai je het vuur uit. Laat de omelet even afkoelen.
- Schil de avocado en was de komkommer, snij deze in reepjes. Prak 1/2 van de avocado en smeer deze uit over de omelet wrap. De andere helft van de avocado snij je ook in repen. Leg nu de plakken kipfilet op de avocado, dan wat spinazie en als laatste de reepjes komkommer. Oprollen en smullen maar.
- Oh, dit is trouwens ook echt super lekker met wat chilisaus.... #tip
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
9 reacties
Werkelijk waar heerlijk! Met chilisaus!!
Halve avocado helemaal geprakt en op de omelet gesmeerd.
Deze gaan we nog veel vaker maken.
Mmm ik voor een variant met zalm veldsla en n gekookt eitje
Xx
Jammie, wat heerlijk zeg. Smullen geblazen.
Kun je de avocado ook vervangen soor iets anders? Ik vind avocado’s altijd zo duur…
Ik vervang de avocado altijd door een dun laagje hummus. Is ook erg lekker
Verkleurt de avocado niet als je het de avond van te voren klaar maakt?
De wrap kun je de avond van tevoren klaar maken, en dan in de ochtend (of vlak voor gebruik) pas vullen! Anders heb je inderdaad verkleurde avocado 😉
Vanmiddag gemaakt en het was heerlijk! Een beetje chilisaus erbij maakt het nog lekkerder inderdaad!
Ik heb de peterselie vervangen door italiaanse kruiden.
Dit ga ik zeker vaker maken!!
Je kan er wat citroen overheen doen dan verkleurd de avocado niet.