Yes, het is sushi time!! Ik had het nog nooit gedaan dus ik dacht dat ik het wel zou kunnen. Zelf sushi rollen bedoel ik dan. En dat bleek helemaal waar, een beetje Pippi instelling kan af en toe geen kwaad. We zijn weer terug van vakantie en het laatste vakantie-weekend staat voor de deur. Toch best apart dat er 6 weken zomervakantie voorbij zijn gevlogen en we nu maandag weer gaan beginnen. Tijd om nog even goed uit te pakken dus en met deze omelet sushi rolletjes met gerookte zalm het weekend in te luiden!
Zelf sushi maken stond nog op mijn lijstje en dat leek mij altijd heel ingewikkeld. Maar guess what, die heerlijke rolletjes rolden zo uit mijn handen! Deze zomer ging ik op culinaire wereldreis en ik vond dat een mooi moment om aan de slag te gaan met dit food-bucketlist gerechtje. Het rollen was echt makkelijker dan ik dacht en nu ik de smaak te pakken heb, ga ik zeker vaker aan de slag!
De omelet die ik in deze sushi rolde is in plaats van de sushi-rijst die je normaal gesproken gebruikt. Maar omdat het zomer is, had ik zin in een lichtere versie. Deze sushi rolls eet je bijvoorbeeld als lunch, of als hapje bij de picknick. Of als makkelijke lichte snack-maaltijd, iets waar ik in het weekend altijd heel gelukkig van word!
Nu het laatste vakantie-weekend voor de deur staat, pak ik nog even extra uit. Maandag gaat alles en iedereen weer aan de slag en we zullen vast weer snel gewend zijn aan het ritme van school, werk en sport. Daarom nog even slow-down en een lekker hapje op tafel. Nog even genieten van het rustige tempo en het niets hoeven. Ik schenk er een wit wijntje bij in en ga even optimaal genieten van deze omelet sushi rolletjes met gerookte zalm. Volgende week wordt weer druk zat, schat ik zo in!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 nori vellen
- 100 gram gerookte zalm
- 1/2 avocado
- verse groentekiemen
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels oestersaus
- lichte sojasaus (om te dippen)
- druppels olie om in te bakken
Bereiden
- Voor deze omelet sushi rolletjes begin ik met het maken van de omelet. Kluts 4 eieren en voeg hier de oestersaus aan toe. Dit geeft een zoutige smaak aan de omelet.
- Verwarm een druppel olie in de koekenpan en schenk het geklutste ei erin. Laat de omelet langzaam garen, zet dan het vuur uit en laat even afkoelen.
- Rooster de sesamzaadjes even kort in een droge pan.
- Leg een sushi-matje (of stukje plastic folie, werkt ook prima!) om een schoon werkblad. Leg hier een nori-vel op.
- Snij de omelet doormidden en leg 1/2 omelet op het nori-vel. Leg ongeveer 50 gr gerookte zalm (in plakken) op de omelet.
- Snij de avocado in dunne plakjes en leg ongeveer 3 stukjes avocado in de lengte op de zalm. Strooi hier wat groente kiemen en geroosterde sesamzaadjes over. Let erop dat je de bovenkant van het nori-vel vrijhoudt.
- Begin nu met rollen, rol de omelet sushi rolletjes strak op door tijdens het rollen met je handen de vulling stevig aan te drukken. Maak het uiteinde van het nori-vel een beetje nat zodat het goed plakt.
- Maak een scherp mes een beetje vochtig en snij ongeveer 9 rolletjes uit een nori-vel. Herhaal bovenstaand recept nog een keer voor het 2e vel en je hebt deze heerlijk omelet sushi rolletjes met gerookte zalm als perfect hapje om het weekend in te luiden!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor omelet sushi rolletjes met gerookte zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
Superlekker alternatief voor sushi met rijst. Van deze variant zit je minder vol. En met de zalm en avocado samen echt heel lekker en makkelijk te maken. Dank je wel voor deze tip!
Ja, precies, het is net wat lichter dan met rijst. Ik vind dit ook heerlijk als lunch!