Omelet rolletjes met zalm, verse kruiden en roomkaas — klinkt feestelijk toch? En dat zijn ze ook! Nu we richting Pasen gaan, heb ik weer heel wat nieuwe recepten voor een gezellige brunch klaar staan. Deze eiwrap met zalm en roomkaas is wat mij betreft het perfecte hapje: luchtig, fris, boordevol eiwitten én heel goed van tevoren klaar te maken. En ze zien er ook nog eens vrolijk uit op tafel!
Ik hou van recepten die eenvoudig zijn, maar nét even anders dan anders. Deze zalm roomkaas rolletjes maak je met een dunne wrap van ei, die je eerst bakt, daarna laat afkoelen en vervolgens vult met verse kruiden, roomkaas, gerookte zalm en wat rucola. Even oprollen, in plakjes snijden en klaar! Je kunt ze zowel warm als koud serveren — ideaal dus om je brunch of borrel voor te bereiden zonder last minute stress in de keuken.
Omelet wraps maken
Voor deze eiwrap recepten klop ik een paar eieren los en daar bak ik een dunne omelet van in de koekenpan. Daarna laat je de omelet wrap goed afkoelen zodat de roomkaas niet smelt bij het besmeren. Je smeert de omelet in met een laagje roomkaas, bestrooit het met verse bieslook en dille en legt er plakjes gerookte zalm overheen. Tot slot een handje rucola, oprollen en snijden maar. Zo simpel, en zo lekker!
Deze wrap met zalm en roomkaas is trouwens ook heerlijk als lichte lunch of eiwitrijk tussendoortje, zeker als je graag wat minder brood eet. Serveer je ze op een mooie schaal? Dan zijn het echt feestelijke hapjes!
Gezonde hapjes voor brunch of borrel
Wat ik fijn vind aan deze omelet rolletjes met zalm is dat ze licht aanvoelen, maar toch goed vullen. Dankzij het ei en de zalm zijn ze rijk aan eiwitten en gezonde vetten, en door de roomkaas en verse kruiden krijgen ze een romige, frisse smaak. Serveer ze bij de paasbrunch, of zet ze op tafel als gezonde borrelhapjes — deze koude hapjes met zalm doen het altijd goed!
En, extra fijn: je kunt ze prima een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze dan opgerold in folie in de koelkast en snijd ze pas vlak voor het serveren in plakjes. Zo blijven ze mooi stevig én vers!
Meer gezonde hapjes:
Wil je lekker uitpakken met Pasen of op elk ander gezellig borrelmoment, en toch het liefst wat gezonde hapjes op tafel zetten? Dan zijn deze omelet rolletjes met zalm zeker weten een hit! Vul de tafel verder met deze feestelijke borrelhapjes:
- Carpaccio rolletjes
- Sushi zalm rolletjes met avocado en roomkaas
- Kip bacon rolletjes
- Gevulde komkommer rolletjes met tonijn
- Omelet sushi rolletjes met gerookte zalm

Nodig
Ingrediënten
- 6 eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 4 el roomkaas (naturel of met kruiden)
- 2 takjes verse dille
- 10 sprietjes verse bieslook
- 30 gram rucola
- peper
- zout
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Deze ingrediënten zijn voldoende voor 3 eiwraps waar we omelet rolletjes van gaan maken. Per omelet wrap gebruik je 2 eieren.
- Kluts 2 eieren in een schaaltje en voeg een snuf peper en zout toe.
- Verwarm een beetje olie in de pan, schenk hier het geklutste ei bij en laat zachtjes garen. Draai de omelet de laatste minuut nog even om zodat je beide kanten bakt.
- Schep de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Zo voorkom je dat de roomkaas straks smelt.
- Snij in de tussentijd de verse kruiden fijn. Besmeer de omelet met een laagje roomkaas en bestrooi met de verse kruiden.
- Leg nu aan het uiteinde van de omelet wat gerookte zalm in een lange strook. Beleg met een handje rucola en rol de eiwrap strak op.
- Wil je de omelet rolletjes van tevoren maken, wikkel dan de hele omelet wrap strak in vershoudfolie en snij er rolletjes van vlak voordat je ze gaat serveren.
- Herhaal deze stappen, maak 3 ei wraps, waar je uiteindelijk per wrap ongeveer 6 rolletjes uit kunt snijden.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor omelet rolletjes met zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.