Omelet met spinazie, courgette en pesto. En kaas, uiteraard…. Dit is een geweldig makkelijk koolhydraatarm recept dat ik graag klaar maak voor mijn lunch. Of zelfs als ontbijt, als ik daar zin in heb. Super eenvoudig, verse eieren, verse bladspinazie, courgette en verse kiemen. Deze omelet met spinazie is echt een feestje!
Omelet met spinazie
Deze omelet met spinazie, courgette en pesto is echt een klein groente-bommetje en een snelle, makkelijke lunch…. Een zak met verse spinazie heb ik eigenlijk wel standaard in huis. Wat mij betreft gaat er makkelijk door heel veel gerechten even een handje spinazie. En zo kom je ongemerkt toch nog wel weer aan je portie groenten van de dag….
Een gebakken ei met spinazie maak ik dan ook regelmatig klaar als ik niet zo’n zin heb in brood bij de lunch. Maar ook geen zin of tijd heb om uitgebreid te kokkerelen. Even een omelet maken is dan wel zo fijn.
Spinazie omelet
Grappig wel, een spinazie omelet staat hier dus regelmatig op mijn lunch menu. Maar het recept voor dit eitje had ik nog niet eerder uitgewerkt. Terwijl het juist zo eenvoudig is als je wilt lunchen zonder brood.
Kun je nog wel meer inspiratie gebruiken voor lunch gerechten met eieren? Wat dacht je van:
- Italiaanse omelet wrap met Parmaham
- Omelet wrap met kipfilet
- Boerenomelet met groenten
- Frittata met spinazie en zoete aardappel
Nog een extra tip is dus om altijd wat eitjes in de koelkast te hebben. Zo grijp je nooit mis als je voor een makkelijke lunch wilt gaan. Ben je nog op zoek naar meer recepten? Dan is mijn Ebook Natuurlijk lunchen zonder brood ook een aanrader!
Ingrediënten
- 3 eieren
- 50 ml plantaardige melk
- 1 ui (klein)
- ½ courgette
- 100 gram verse bladspinazie
- 2 theelepels groene pesto
- 1 eetlepel oude kaas (geraspt)
- peper
- tuinkers
- gemengde sla
- 1 theelepel olie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Was de courgette en snij deze in kleine blokjes. Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan.
- Voeg de courgette toe en bak even mee. Doe dan ook de spinazie in de pan en laat deze slinken.
- Kluts de eieren los in de maatbeker en voeg hier de melk, pesto, een snuf peper en de oude kaas aan toe.
- Zet het vuur onder de pan laag en schenk het ei-mengsel over de groenten. Laat de omelet met spinazie, courgette en pesto langzaam garen. Serveer met wat extra blaadjes sla en tuinkers voor nog meer groen op je bord!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor omelet met spinazie, courgette en pesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Heerlijk….. makkelijk gezond en meer dan genoeg.
Wat leuk om te horen! Prima lunch hè! 🙂