Ja, ja, ik weet het… ik verkeer in een luxepositie. Mijn eigen keuken is namelijk mijn bedrijfsrestaurant en ik kan dus elke dag kiezen wat ik tussen de middag op tafel zet. Maar als ik aan jullie vraag wat je echt graag wilt zien op mijn blog, dan hoor ik toch wel heel vaak dat jullie op zoek zijn naar makkelijke, snelle lunchgerechtjes, die je het liefste nog mee kunt nemen ook. Nou, dan heb ik vandaag echt een leuk recept, want deze noedelsoep met kip en paksoi is een makkelijk soepje on the go. Even kokend water erover, en je hebt een heerlijke lunch. Zo makkelijk kan het zijn!
Mijn lunch is meestal niet zo zwaar. Ik duik normaal gesproken direct nadat ik de meisjes heb weggebracht de keuken in en sta de hele ochtend te snoepen van alles dat ik klaar maak. Een soepje tussendoor is dan meer dan genoeg! Toen ik laatst door Quooker werd uitgedaagd om met hun kraan aan de slag te gaan, schakelde ik jullie hulp in via mijn Facebook pagina. Wat heerlijk dat er massaal tips werden aangedragen waar ik dan ook echt mee aan de slag kon!
Ik heb zelf geen Quooker in mijn keuken, en was benieuwd naar jullie ideeën. Want dat er meer met deze kraan kan worden gedaan dan een kopje thee maken, wist ik al wel. Maar een recept met direct kokend water, daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Toen ik de tip kreeg om een noedelsoep te maken, werd ik direct enthousiast. Ik had op Pinterest al zulke leuke en lekkere soups in a jar zien langskomen, dat mijn foodiehoofd gelijk overuren begon te draaien. Yes, ik wist direct wat ik wilde gaan maken!
Achter de schermen van mijn blog ben ik op dit moment met een behoorlijk groot project bezig … We zijn namelijk druk met een nieuw huis, en dat is nogal wat. We hebben een oud pand op het oog, dat echt niet bewoonbaar is, en willen daar graag een geweldig woonhuis van maken. Dat betekent een heleboel geregel, geteken, gebrainstorm en ook wel gedoe. Maar dat betekent ook dat ik mag gaan nadenken over een nieuwe keuken. Je kunt mij echt niet blijer maken!
Tot voor kort had ik een warm water boiler in mijn keuken, en dat vond ik maar wat handig. Voor het koken is het namelijk heerlijk als er alvast warm water uit de kraan komt. Toen ik mijn huidige keuken uitzocht, dacht ik dat ik aan zo’n boiler voldoende zou hebben. Afgelopen week mocht ik tijdens een leuk blogevent voor Quooker mijn recept voor noedelsoep met kip en paksoi maken. En bij zo’n Quooker kraan heb je dus direct kokend water, uit de kraan. Wow, dat is nog eens handig!
Nog veel handiger dan warm water uit de kraan…. Met de Quooker Fusion kraan heb je namelijk koud, warm én kokend water uit de kraan. De kraan is energiezuinig en veilig voor kleine kids door het dubbel-druk-draai systeem. Mijn boiler is trouwens overleden, dus voor mijn nieuwe keuken heb ik nu zeker 1 grote wens. Juist, zo’n Quooker mag daarin niet ontbreken!
Daar kun jij mij trouwens een handje bij helpen, want ik maak met dit recept voor noedelsoep met kip en paksoi kans op een Quooker kraan. Zou natuurlijk te gék zijn voor in mijn nieuwe keuken! Hoe je dat doet? Ga naar de actiepagina van Quooker en stem daar op mijn recept! En wie weet win jij zelf ook nog een leuke prijs! Doen dus hoor, even stemmen is zo gepiept. Stemmen kan tot 7 juli.
Deze noedelsoep met kip en paksoi kun je makkelijk de avond van tevoren klaar maken. Ik maakte de soep in een glazen pot klaar, en dat ziet er natuurlijk super leuk uit. Maar mocht je niet zo’n handige pot bij de hand hebben, dan werkt een kommetje ook prima. Het gaat om de pure ingrediënten, die met wat kokend water ineens tot een heerlijke soep worden omgetoverd. Zo mag je mij wel elke middag verrassen met een lunch!
Noedelsoep met kip en paksoi
Voor 2 kommetjes soep
- 100 gr rijstnoedels
- 100 kipfilet
- 1 rode paprika
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 1 paksoi
- 1 bosui
- 50 gr taugé
- 1 cm gember
- 1 teen knoflook
- Verse koriander
- 1 tl currypasta
- 1 tl ketjap / sojasaus
- ½ bouillonblokje
- 2 el olie om in te bakken
- Peper
- Zout
- Kokend water
Nodig; wokpan, kommetje of glazen pot.
Bereiden: Maak de knoflook en gember schoon. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Verwarm wat olie in de wokpan en bak de kipfilet rondom goudbruin en laat zachtjes garen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en pers de knoflook en gember erbij uit. Laat de kip even afkoelen.
Was de bladeren van de paksoi. Snij het groen van de stelen af en snij fijn. Hak de stelen vervolgens in kleine reepjes.
Maak de paprika schoon, verwijder de steel en de zaadjes en snij in fijne blokjes. Snij de bosui in dunne ringen.
Nu gaan we de soep opbouwen, ik gebruikte dus een glazen pot hiervoor maar een kommetje kan ook.
Begin met de doperwten, die kunnen gewoon bevroren in de soep, deze gaan als eerste in de pot. Hierboven op komen de rijstnoedels. Vervolgens gaat de paksoi in de pot, zowel wat van het groene blad als wat van de witte steeltjes. Daarna mag de paprika erbij en dan de kipfilet.
Als laatste voeg je de taugé en verse koriander (naar smaak toe). En dan komen de smaakmakers…. Ik gebruikte ½ tl currypasta per kom soep en deed er nog een scheutje ketjap bij. Het bouillonblokje verkruimel je boven de potten of kommen.
De soep is nu eigenlijk klaar, het enige dat er nog nodig is, is kokend water. Schenk vlak voor gebruik kokend water over de ingrediënten, laat een minuut of 2 staan zodat de noedels zacht kunnen worden en de smaken goed kunnen verdelen en klaar is je makkelijke lunch!
Ga jij aan de slag met dit recept voor noedelsoep met kip en paksoi? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Quooker. Lees mijn disclaimer.