Mini sandwiches met gerookte zalm, romige avocado en frisse kappertjes. Zijn dit geen feestelijke broodjes om met Pasen op tafel te zetten? Kleine vrolijke boterhammetjes die iedereen lekker vindt! Ik deel vandaag een makkelijk recept voor het beleg voor een mini sandwich. Ik heb nog meer ideetjes hoor, die deel ik binnenkort met je!
Kleine sandwiches, ik vind ze zo gezellig staan op de Paasbrunch tafel. Of als je eens een high tea of high wine gaat organiseren, is dit ook een leuk idee om op tafel te zetten. Ik wil je vooral inspireren, want laten we eerlijk zijn…. een boterhammetje smeren kan iedereen!
Mini sandwiches met zalm
Soms moet je het leven niet al te ingewikkeld maken…. zeker met de feestdagen zoals Pasen, draait het er wat mij betreft om dat je samen bent met je liefsten om je heen. Daar hoort uiteraard lekker eten bij, maar daar hoef je niet úren voor in de keuken te staan.
Deze mini sandwiches met gerookte zalm, romige avocado, verse dille en kappertjes zijn dan ook absoluut heel eenvoudig klaar te maken. De combinatie van gerookte zalm en avocado is altijd een goede, never change a winning team!
Sandwich met zalm
Voor deze mini sandwich met zalm gebruik ik voor deze keer wit brood. Normaal gesproken kies ik liever voor volkoren, maar voor Pasen maak ik een uitzondering. Je kunt wit casino brood gebruiken, maar je zou ook kunnen kiezen voor Italiaans tramezzino brood, dat is wit brood speciaal voor sandwiches.
Voor deze sandwich met zalm rooster ik het brood even kort. Gebruik je echt vers wit brood dan is dat niet per sé nodig. Maar wel zo lekker! Beleg vervolgens de sandwiches en stapel ze op, zo zijn het net kleine club sandwiches!
De komende dagen deel ik nog meer ideeën met je om mini sandwiches te beleggen. Je ziet op de foto hierboven al dat ik lekker aan de slag ben gegaan. De recepten volgen snel!
Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie om de tafel met Pasen mee te vullen, dan heb ik zeker nog wel tips voor je. De lekkerste recepten voor Pasen heb ik voor je verzameld, en een paar toppers wil ik je niet onthouden. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte eiersalade met truffel? Hartige wentelteefjes met krokante spek? Of heerlijke tapas voor de Paasbrunch?
Ingrediënten
- 6 sneetjes wit brood (Casino)
- 150 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 1 eetlepel roomkaas
- 3 takjes verse dille
- 3 theelepels kappertjes
- snuf peper
Bereiden
- Rooster de witte boterhammen even kort in een broodrooster of in een grillpan.
- Prak de avocado en meng met de roomkaas. Knip de dille fijn en voeg samen met een snuf peper toe aan de avocado.
- Besmeer 3 boterhammen met de avocadospread. Verdeel de spread rijkelijk.
- Beleg daarna elke boterham met ongeveer 50 gram plakken gerookte zalm. Strooi hier de kappertjes over.
- Leg de overgebleven 3 boterhammen nu op de belegde boterhammen en druk stevig aan.
- Gebruik een goed scherp mes (geen broodmes!) om de sandwiches in 4 punten te snijden. Snij dus eerst diagonaal door en dan nog een keer doormidden.
- Gebruik eventueel kleine prikkertjes om de mini sandwiches met gerookte zalm te serveren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor mini sandwiches met gerookte zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.