Mini sandwiches met eiersalade en ontbijtspek. Yes, weer zo’n gezellig broodje om op de feestelijk gedekte tafel met Pasen te zetten…. En die tafel wordt voller en voller, ik heb me dit jaar lekker uitgeleefd voor de Paasbrunch recepten en deze kleine sandwiches mogen niet ontbreken!
Zelfgemaakte eiersalade hoort natuurlijk bij Pasen en ik kon het niet laten om er deze heerlijke mini broodjes mee te beleggen. Zelf eiersalade maken is echt zo super eenvoudig en zoveel lekkerder dan wanneer je het in de winkel koopt. Dus kook een paar eitjes, rooster een paar plakjes spek en smeer deze luxe sandwiches!
Mini sandwiches met eiersalade
Ik had dit jaar eens zin om flink uit te pakken met Pasen…. Om die grote tafel waar we met z’n allen aanschuiven eens helemaal goed vol te zetten! Nou gaat het natuurlijk om lekker samen zijn met mijn liefsten om me heen en de Paashaas die zijn eitjes heeft verstopt… Maar de interne mens moet ook gevoed worden.
En zo kwamen er al heel wat lekkere recepten online. Wat dacht je van roze gevulde eieren met krokante spek? Of gevulde eitjes met kerrie en mosterd? Ik deelde het recept voor hartige scones met gerookte zalm met je. En voor croissant wafels met roerei en bacon. Ook kwam er een heerlijk aspergesoep met zalm online.
En we gaan dus vrolijk nog even verder…. Na 2 jaar mag het wel weer eens groot gevierd worden, het Paasfeest! Ik deel vandaag het makkelijke recept voor deze mini sandwiches met eiersalade en ontbijtspek met je. Een soort mini club-sandwich, een feestelijk hapje voor ontbijt of lunch!
Op de foto’s ligt het bordje lekker vol met nog andere sandwiches. Je ziet nog broodjes met gerookte zalm en avocado, ook zo’n gouden combinatie. En ook de sandwich met frisse roomkaas en komkommer is zo’n heerlijk broodje!
Zelf eiersalade maken
Voor deze mini sandwiches maak ik de eiersalade zelf. Dat is echt zo ontzettend eenvoudig en zo ontzettend lekker. Ik maakte deze keer mijn variant van eiersalade met truffel, maar deze pittige eiersalade zou ook erg goed smaken. Terwijl de eitjes koken, kun je alvast de ontbijtspek knapperig bakken.
Het maken van deze gezellige broodjes is natuurlijk een fluitje van een cent, een broodje smeren kan iedereen. Ik hoop je dan ook vooral te inspireren! Door de sandwiches te beleggen en in driehoekjes te snijden, zet je in een handomdraai een feestelijk boterhammetje op tafel!
Ingrediënten
- 6 sneetjes wit brood (Casino)
- 4 eieren
- 1 eetlepel yoghurt
- 2 eetlepels truffelmayonaise
- 2 takjes verse peterselie
- snuf peper
- 9 plakjes ontbijtspek
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de eieren toe aan het water en kook ze in 10 minuten hard. Giet het water af, laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
- Prak de eieren - zowel het wit als het geel - fijn en doe de eieren in een schaal. Meng met de yoghurt, truffelmayonaise, verse peterselie en een snuf peper. Voeg eventueel nog wat zout toe.
- Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de ontbijtspek in tot deze mooi krokant is.
- Rooster intussen in het broodrooster de sneetjes witbrood mooi goudbruin.
- Beleg 3 sneetjes witbrood met een rijke laag zelfgemaakte eiersalade. Leg hier per boterham 3 plakjes ontbijtspek bovenop.
- Leg dan de overige boterhammen op de belegde sandwiches met eiersalade en ontbijtspek. Gebruik een goed scherp mes en snij ze diagonaal doormidden en daarna nog een keer door de helft.
- Gebruik eventueel prikkertjes om de mini sandwiches met eiersalade en ontbijtspek te serveren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor mini sandwiches met eiersalade en ontbijtspek? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.