Mexican melt sandwich… Oh my! Een heerlijk luxe lunchbroodje met gerookte kip, avocado, tomaatjes, mais en kaas, uit de oven…. Dit is echt lunchen met een grote glimlach. De smaken van typische Mexicaanse gerechten en dan op een volkoren pistoletje. Door het broodje even de oven in te schuiven, smelt de kaas natuurlijk… Do I need to say more?! Goddelijk deze mexican melt, ga dit proberen!
Het einde van de vakantie betekent terug naar de routine, maar ook terug naar de keuken voor wat creatieve gerechten. Herkenbaar? Misschien wel! Voor mij betekent het in elk geval dat ik weer mijn eigen ruimte heb om te koken en te experimenteren. En zo ontstond deze verrukkelijke Mexican melt sandwich!
Mexican melt sandwich
Deze smakelijke sandwich is een echte traktatie voor de lunch. Belegd met heerlijke gerookte kipfilet en romige avocado, afgetopt met lekker veel kaas, is dit luxe lunchbroodje een waar feestje op tafel!
Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Een vraag die mij vaak gesteld wordt, vooral nu ik druk bezig ben met het opzetten van mijn nieuwe bedrijf. Voor mij is het antwoord simpel: eten! Maar voor jou kan het iets totaal anders zijn. Hoe dan ook, het is belangrijk om die inspiratie vast te leggen. Mijn tip? Begin met het maken van inspiratielijstjes!
Mexicaanse sandwich
Zo at ik deze Mexican melt sandwich een paar weken terug bij een strandclub. Het was lekker weer en ik – thanks voor dat ik zelfstandig ondernemer ben – nam mijn laptop mee naar het strand. Natuurlijk moest er ook geluncht worden!
Ik kende al wel de tuna melt sandwich, maar deze Mexicaanse variant is ook wel erg lekker. En ik vond mijn eigen versie stiekem nog beter gelukt dan die van de strandtent, dus dit broodje komt vaker op tafel!
Meer luxe sandwich recepten:
Ben jij ook zo gek op luxe belegde broodjes bij de lunch en heb je na het maken van deze Mexican melt sandwich de smaak te pakken en nog meer trek gekregen?! Dat snap ik! Op zoek naar meer inspiratie, ga dan eens aan de slag met deze luxe sandwich recepten:
- Tuna melt sandwich
- Avocado toast met gepocheerd ei en spek
- Broodje pittige kip met rucola
- Toast met gerookte zalm, roomkaas en rode biet
- Hartige wentelteefjes met krokant spek
- Bagels met eiersalade en gerookte zalm
- Sandwich met gegrilde groenten en fetaspread
Nodig
- Snijplank
- Lepel
Ingrediënten
- 2 volkoren pistolets
- 4 el halfvolle kwark
- ½ ui
- ¼ rode peper
- 150 gram gerookte kipfilet
- 1 avocado
- 1 el mais
- 3 snoeptomaatjes
- 4 el oude kaas (geraspt)
- rucola
- chilisaus
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster er alvast uit.
- Snij de pistolets in de lengte doormidden en besmeer alle 4 de halve pistolets met een eetlepel kwark.
- Schil en snipper de ui. Snij de rode peper heel fijn. Halveer de tomaatjes en snij daarna in blokjes. Laat de mais even uitlekken.
- Snij de gerookte kipfilet in dunne plakjes. Schep de avocado uit de schil en snij ook in dunne plakken.
- Leg nu dakpansgewijs de kipfilet en avocado over de broodjes. Bestrooi dan de Mexican melt sandwich met de ui, rode peper, mais en tomatenblokjes. Strooi als laatste flink wat geraspte kaas over de broodjes.
- Schuif de Mexican melt sandwiches voor 8 – 10 minuten de warme oven in. Serveer met wat rucola en chilisaus!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor Mexican melt sandwich? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube