Een heerlijke rijkgevulde Mexicaanse salade met avocado, mango, gerookte kipfilet, zwarte bonen, frisse limoen-dressing en crunchy tortilla croutons. Bij dezen presenteer ik u de nieuwe maaltijdsalade! Deze bomvolle Mexicaanse salade is een heerlijke makkelijke maaltijd op de dagen dat de zon lekker schijnt en het eigenlijk te warm is om de keuken in te duiken. Met dit recept zet je zelf de zomer op tafel!
Oeh, maaltijdsalades, ik ben er gek op. Met warme dagen vind je mij echt niet te lang achter het aanrecht en hou ik ook het liefst de gaspitten uit. Deze Mexicaanse maaltijdsalade zit vol met lekkere ingrediënten, je hoeft ze eigenlijk alleen maar te snijden en door elkaar te husselen. Het makkelijke recept deel ik uiteraard met je! Wat mij betreft is deze Mexicaanse salade het begin van een lange zomer….
Mexicaanse salade
Nu de temperaturen echt wel zomerse vormen beginnen aan te nemen, vind ik het weer tijd om makkelijke maaltijdsalade recepten met je te delen. Want met warme dagen kook ik het liefst niet, of maak ik het mezelf heel eenvoudig. Deze Mexicaanse salade valt zeker onder de categorie snel, makkelijk, maar ook nog eens echt goed gevuld en bovendien heel lekker!
Begin alvast maar Mexicoooo te zingen en duik de keuken in om deze salade te bereiden. Ik ga voor een combinatie van gerookte kipfilet, zoete mango, romige avocado, uiteraard voeg ik mais en zwarte bonen toe en mag wat frisse koriander niet ontbreken. Mocht je daar nou net niet van houden, gebruik dan platte peterselie als alternatief…
Je kunt wat mij betreft helemaal los gaan met deze salade met Mexicaanse smaken. Uiteraard mogen mais en zwarte bonen niet ontbreken. Maar omdat dit een echte salade is, voeg ik ook knapperige blaadjes sla toe. Verder vind ik het erg lekker om wat rauwkost zoals tomaat en komkommer door mijn salade te doen.
Uiteraard maken we de dressing voor de salade ook zelf, lekker fris met limoen en yoghurt. Deze Mexicaanse salade maak ik verder af met croutons, maar dan wel Mexican style. Verkruimel grof wat tortilla chips en je hebt een heerlijke crunch in de salade!
Uiteraard kun je deze frisse Mexicaanse salade ook als bijgerecht serveren, maar omdat ie zo goed gevuld is, zet ik hem als hoofdmaaltijd op tafel. Wil je dit gerecht als side dish bijvoorbeeld bij een Mexicaanse bbq serveren, dan zou ik de gerookte kipfilet uit de salade laten.
Zorg in plaats daarvan voor een mooi stuk vlees geroosterd op de bbq en zelfgemaakte chimichurri. Een heerlijke groene kruiden salsa die elke bbq avond direct een Latijns-Amerikaans tintje geeft. Vergeet dan zeker niet om zelf guacamole te maken en bijvoorbeeld zoete aardappels te poffen op de bbq!
Meer Mexicaanse salade recepten:
Enthousiast geworden van de smaken van deze Mexicaanse maaltijdsalade? Dat begrijp ik heel goed! Wil je aan de slag met meer Mexicaanse salade recepten, probeer dan een van de volgende gerechten eens:
- Taco salade met gehakt en zwarte bonen
- Zoete aardappel salade Tex Mex
- Mexicaanse couscous salade
- Mexicaanse zoete aardappel salade met avocado dressing
Nodig
- Zeef
Ingrediënten
- 150 gram gerookte kipfilet
- 1 mango
- 1 avocado
- 75 gram gemengde salade
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- 8 snoeptomaatjes
- 1 blikje mais (klein)
- 1 blikje zwarte bonen (klein)
- 50 gram Cheddar kaas (geraspt)
- 2 takjes verse koriander
- 10 sprietjes verse bieslook
- 2 handjes tortilla chips
Voor de dressing:
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ limoen
- 1 theelepel oregano
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Het maken van deze Mexicaanse salade is natuurlijk niet ingewikkeld, het is een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mengen en deze serveren met zelfgemaakte dressing.
- Snij de gerookte kipfilet in fijne reepjes.
- Schep de avocado uit de schil en snij daarna in fijne blokjes. Verwijder de schil van de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij daarna in fijne stukjes.
- Schil en snipper de ui en snij in flinterdunne ringen. Snij de komkommer in fijne stukjes en snij de tomaatjes in kwarten.
- Doe de gemengde sla in de saladeschaal en voeg hier de gerookte kipfilet, avocado, mango, ui komkommer en tomaatjes aan toe.
- Laat de mais en zwarte bonen even uitlekken in een zeef en spoel na met water. Laat goed uitlekken en voeg dan toe aan de saladeschaal.
- Hak de koriander en bieslook fijn. Voeg deze samen met de Cheddar kaas toe aan de schaal.
- Verkruimel ongeveer 2 handjes nacho chips tot grove kruimels.
- Maak de dressing voor de Mexicaanse salade klaar door de yoghurt te mengen met de olie, het sap van ½ limoen, een snuf peper en zout en een beetje oregano. Schenk de dressing over de Mexicaanse salade en hussel alle ingrediënten door elkaar.
- Strooi als laatste de nacho chips kruimels over de salade voor een crunchy touch! Serveer nog wat losse chips met creme fraiche en guacamole on the side!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Mexicaanse burrito met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.
1 reactie
Heel simpel en super lekker. Met z’n tweeën de hele bak leeg gegeten