Lunch wraps met gerookte kipfilet, cottage cheese en avocado. Heerlijke gezonde lunch wraps boordevol eiwitten en super makkelijk om al van tevoren klaar te maken. Zo is gezond lunchen echt heel eenvoudig… Voor deze lunch wraps gebruik ik zelfgebakken boekweit wraps, zo zijn ze naast gezond ook nog eens glutenvrij. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met het beleg, ik ga vandaag voor kipfilet & avocado!
Makkelijke lunch wraps, wat mij betreft de ideale manier om eens te lunchen zonder brood. Want deze zelfgebakken wraps van boekweitmeel, kun je eigenlijk net als een broodje beleggen! Door eiwitten én gezonde vetten toe te voegen aan de lunch, heb je langer een verzadigd gevoel. Dus leef je lekker uit met cottage cheese en avocado!
Lunch wraps met kip en avocado
Zoals je weet hou ik ervan om lekker te variëren met de lunch! Voor mij geen standaard boterhammetje, nee ik hou ervan om flink uit te pakken. Zo vind ik lunchen met salades altijd erg fijn en heb ik inmiddels al heel wat recepten voor een lunch zonder brood gebundeld in mijn Ebook. Met deze makkelijke lunch wraps met kip en avocado voeg ik een nieuwe favoriet aan mijn lijstje toe.
Natuurlijk is het het lekkerste om zelf verse warme wraps te bakken. Ik doe dat het liefst met boekweitmeel. Boekweit is van nature glutenvrij en een goede bron van vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Door deze wraps te combineren met cottage cheese en avocado krijg je zowel eiwitten als gezonde vetten binnen, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Je kunt ook aan de slag met speltmeel of kikkererwtenmeel. En natuurlijk kun je ook kant-en-klare wraps gebruiken, kies dan het liefste wel voor de volkoren variant!
Gezonde lunch wraps
Van de lunch maak ik altijd een feestje en ik zorg ervoor dat mijn lunch voldoende eiwitten en gezonde vetten bevat. Zo zijn de lunch wraps goed vullend en kun je er de hele middag op vooruit… Het belangrijkste is dat je de wraps dus rijkelijk belegd! In dit recept ga ik voor kipfilet, cottage cheese en avocado. Ik maak de makkelijke lunch wraps af met zoetzure rode uien en een klein beetje crispy chili olie.
Andere combinaties die ook altijd goed zijn, zijn bijvoorbeeld kruidenkaas en gerookte zalm met een beetje frisse salade. Of beleg de lunch wraps eens met tonijn, makreel of bijvoorbeeld roerei met spinazie. Met dit makkelijke recept kun je alle kanten op!
Meer lunch wraps recepten:
Ben je na het maken van deze lunch wraps op zoek naar meer inspiratie? Ga dan eens aan de slag met een van deze wraps-recepten. Je kunt de wraps al van tevoren klaar maken. Het is wel het lekkerst om ze vlak voor het eten te beleggen!
- Indonesische pulled chicken wrap
- Havermout wraps met zalm
- Wraps met roomkaas, avocado en spianata romana
- Wraps met gerookte kip, hummus en avocado
Nodig
Ingrediënten
- 2 boekweit wraps
- 4 el cottage cheese
- 4 plakken kipfilet
- ½ avocado
- plakjes komkommer
- 2 el zoetzure rode ui
- 2 tl crispy chili olie
Bereiden
- Bak de verse boekweit wraps volgens het recept.
- Schep 2 eetlepels cottage cheese op elke wrap. Leg hier 2 plakken kipfilet op.
- Snij ½ avocado in dunne lange repen en snij wat plakjes komkommer. Verdeel de groenten over de wraps.
- Maak de gezonde lunch wraps af met zoetzure rode ui en crispy chili olie.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor lunch wraps met kip en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.