Goed, handen omhoog als je al meer dan voldoende salade-inspiratie hebt…. Dat dacht ik al, weinig handjes te zien. Want hoe kun je nou ooit genoeg ideetjes hebben om een lekkere lunchsalade in elkaar te zetten? Precies! En omdat het seizoen van lekkere lichte lunches wat mij betreft wel is aangebroken, deel ik vandaag deze linzensalade met feta, doperwten en granaatappel met je. Laat de mooie dagen waarop je buiten kunt eten maar komen!
Ik ben het dus nog niet verleerd. Gelukkig maar! Vroeger, back in the days dat ik nog naar kantoor ging om te werken, maakte ik eigenlijk elke dag een salade klaar. Of meestal zelfs al de avond van tevoren, zodat de smaken alvast goed konden mengen. Niks was te gek en ik bedacht de meest waanzinnige combinaties. Jammer dat ik ze nooit onthouden heb, want meestal deed ik maar wat bij elkaar. Maar het smaakte altijd geweldig!
Nou kan ik niet zeggen dat het samenstellen van een salade veel lastiger gaat worden dan dat. Ik kijk eigenlijk altijd naar wat ik nog in de koelkast heb liggen en gooi op hoop van zegen het een en ander in een schaal. Zo is dus deze linzensalade met feta, doperwten en granaatappel ook niet bepaald hogere wiskunde. Just saying. Wel lekker, ook just saying…
Linzensalade met feta, doperwten en granaatappel
Voor 1 luxe lunch
- 1 blikje linzen (130 gr)
- 50 gr feta
- 100 gr (diepvries) doperwten
- 50 gr granaatappelpitjes
- 2 flinke handen bladspinazie
- 1/2 komkommer
- 3 el balsamico azijn
- paar druppels limoensap
Nodig; vergiet, saladeschaal, klein pannetje
Bereiden: Vul een klein pannetje met een laag water en zet op het vuur. Breng aan de kook en voeg dan de diepvries doperwten toe. Kook in 3 a 4 minuten beetgaar. Laat daarna even afkoelen.
Spoel de linzen af in een vergiet onder de kraan. Laat uitlekken en doe in de saladeschaal.
Snij de komkommer in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in plakjes.
Was de spinazie – als dit nog niet is gedaan – en dep droog. Snij daarna in fijne reepjes.
Doe de spinazie, komkommer en doperwten bij de linzen in de schaal. Voeg de granaatappelpitjes toe (ik ging voor kant-en-klaar) en schep door elkaar.
Verbrokkel de feta boven de salade en druppel wat limoensap erover uit. Meng de balsamico azijn door de linzensalade met feta en zoek een plekje in de zon om te gaan lunchen!
Ga jij aan de slag met dit recept voor linzensalade met feta, doperwten en granaatappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
1 reactie
Ziet er heerlijk uit! Ik ben wel bang om linzen klaar te maken, geen idee waarom :’).