Mosterdsoep met Limburgse mosterd. Oh, dit is zo’n heerlijk makkelijk soep recept dat al een hele tijd op mijn lijstje stond om zelf eens te maken! Eigenlijk sinds vorig jaar zomer, toen we een weekje in Zuid Limburg vakantie vierden en ik daar Limburgse mosterdsoep op de kaart van een fantastisch boscafé zag staan. Heerlijk op het terras was mijn keuze snel gemaakt. En ik had absoluut geen spijt, ik proefde een geweldige romige zachte mosterdsoep…. dus daar wilde ik thuis ook nog eens mee aan de slag. Het geheim van deze mosterdsoep is niet alleen de Limburgse mosterd, die wat milder is dan bijvoorbeeld Franse mosterd. Er zit nog een bijzonder ingrediënt in, namelijk zachte abdijkaas. Voor een extra bite voeg ik nog uitgebakken spekjes toe. En met nog een broodje ernaast, zet je zo een makkelijke maaltijd op tafel!
Limburgse mosterdsoep
Mosterd heb ik standaard in de koelkast staan! Het is een ideale smaakmaker in dressings en sauzen, bij salades en wraps. Maar zelf mosterdsoep maken, daar was ik eigenlijk nog niet op gekomen. Zo zie je maar, ook ik haal mijn inspiratie óveral vandaan. In dit geval dus van de menukaart van een restaurant! Vooral de abdijkaas in dit recept is echt een toevoeging, zo wordt de soep nog romiger en zachter!
Mosterdsoep met spekjes
Meestal maak ik soep van groenten, voor mij is het de ideale manier om restjes te verwerken! In dit recept gaan naast een uitje en wat knoflook verder geen groenten…. Het is dan ook net even een ander soepje, maar zeker de moeite waard om eens klaar te maken! Na een lange wandeling door het Limburgse bos vond ik het een heerlijk kommetje comfort food! Serveer er krokant gebakken spekjes bij voor net wat meer bite en maak de Limburgse mosterdsoep af met wat ringetjes fijn gesneden lente-ui.
Ingrediënten
- 25 gram roomboter
- 3 eetlepels bloem
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 ml groentebouillon
- 3 eetlepels Limburgse mosterd
- 50 ml kookroom
- 75 gram abdijkaas
- scheutje bruin bier (optioneel)
- 125 gram spekreepjes
- 2 lente ui
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm de roomboter in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
- Voeg de bloem toe en bak even kort mee.
- Schenk de groentebouillon in de pan.
- Snij de abdijkaas in blokjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kaas smelten in de groentebouillon. Wanneer de kaas gesmolten is, gebruik je de staafmixer om een gladde soep te maken.
- Bak de spekreepjes krokant in de koekenpan. Snij de lente ui in fijne ringen.
- Schep de mosterd in de soep en voeg de kookroom toe. Optioneel kun je nog een scheutje bruin bier aan de Limburgse mosterdsoep toevoegen.
- Maak de mosterdsoep af met de krokante spekreepjes en de fijn gesneden lente-ui. Serveer met een broodje met abdijkaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Limburgse mosterdsoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube