Te midden van al het kerstgeweld maak ik vandaag de tijd voor een lekkere lichte (kerst)lunch. Want we maken ons allemaal vaak heel druk over wat er in de avond op tafel staat, maar wat je overdag met Kerst eet, is minstens net zo belangrijk vind ik! Het kerstontbijt krijgt wel steeds meer aandacht en daar worden de mooiste gerechten op tafel gezet. Zelf tover ik dit jaar de blueberry breakfast cake op de ontbijttafel. Maar de kerstlunch valt net tussen servet en tafellaken, die doet niet echt mee. Op zich ook wel logisch, want als je in de ochtend al begint met een uitgebreid ontbijt, dan heb je rond lunchtijd vaak nog niet heel veel behoefte aan een maaltijd. Maar om de lunch over te slaan met Kerst, is ook geen goed idee…. Deze frittata met spinazie en geitenkaas is een eenvoudige, lichte, lekkere lunch. En het fijne is, krijg je het toch niet op, dan kun je de frittata gewoon in de koelkast bewaren.
Overdag kun je meestal net even wat bewustere keuzes maken qua eten, omdat je vaak nog niet met heel veel mensen (en wijn..) aan tafel zit. Overdag heb je nog net wat meer zelf de teugels in handen en door voor de lunch een bewuste keuze te maken voor licht, gezond maar wel lekker, zit je niet met een overvol gevoel ’s avonds aan tafel. Neem ook de tijd om overdag wat actiefs te gaan doen, ga bijvoorbeeld lekker naar buiten toe na het ontbijt zodat je rond lunchtijd wel weer trek hebt. Bos, strand, duinen, hei of park, je hebt vast ergens een plek in de buurt waar je even de benen kunt strekken en in beweging te komen. Door naar buiten te gaan en actief te zijn, haal je ook de focus van het eten, meer eten en nog meer eten af, waardoor je een stuk meer energie over houdt.
Een Happy Healthy Christmas staat voor bewuste keuzes maken, maar daardoor niet minder genieten van de feestdagen. Door mijn tips voor een Happy Healthy Christmas in je achterhoofd te houden, en te kiezen voor lekkere, lichte maaltijden, wordt het een heerlijke Kerst. Nog meer inspiratie nodig voor lichte lunches? Dit weekend zet ik heel wat tips voor je op een rij, maar vandaag kun je alvast bij Linda het recept voor deze lichte salade in romaine bladeren vinden.
Kruidige frittata met spinazie en geitenkaas
Voor 4 personen:
- 8 eieren
- 100 ml plantaardige room
- 1 punt paprika
- 2 ui
- 4 handen spinazie
- 2 teen knoflook
- 80 gr geitenkaas
- peper
- zout
- mespunt cayennepeper
- tijm
- kokosolie om te bakken
Nodig: mengkom, koekenpan, garde, spatel
Bereiden: Breek de eieren boven de kom, kluts met een garde en voeg de room toe. Doe peper, zout, de cayennepeper en tijm bij de eieren en meng goed door.
Schil en snipper de ui, was de paprika en snij in kleine reepjes. Maak de knoflook schoon. Doe wat olie in de pan, fruit de ui aan en pers de knoflook er boven uit en voeg de paprika toe. Schep goed om en wanneer de ui glazig wordt, voeg je de spinazie toe. De spinazie blijven omscheppen tot deze geslonken is. Gebruik een spatel om alle groenten een beetje naar het midden van de pan te scheppen.
Schenk nu het eiermengsel in de pan, zet het vuur laag, kruimel de geitenkaas over de eieren heen en doe de deksel op de pan. Laat het ei stollen en de kaas smelten, dit duurt circa 10 minuten. Door de deksel op de pan te houden, blijft de warmte in de pan en hoef je de frittata niet om te draaien. Snij de frittata in punten en eet smakelijk!
Have a Happy Healthy Christmas!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
4 reacties
Hmm, frittata smaakt eigenlijk altijd wel. Lekker als lunch met een stukje versgebakken stokbrood erbij !!
Frittata maak ik wel eens maar nog nooit met geitenkaas. Leuk idee!
Leuk idee, dank!
Pingback: 20x recepten met eieren van medebloggers - Kiwi&zo, gezonde en goedkope recepten