Kipcocktail, een heerlijke, frisse eenvoudige maar oh zo lekkere kip cocktail in een feestelijk glas! Een makkelijk en klassiek voorgerecht voor bij een gezellig etentje of voor bij de feestdagen. En nu Pasen voor de deur staat, leek me dat een mooi moment om het recept voor deze luxe salade met gerookte kip, mango, avocado, komkommer en pistachenootjes met je te delen. Haal je mooie cocktailglazen maar vast tevoorschijn!
Kip cocktail, een klassiekers onder de voorgerechten, maar wat mij betreft nog steeds een hartstikke moderne start van een gezellig diner! Er kan namelijk zo weinig mis gaan aan deze frisse salade in een glas. Wil je wel lekker uitpakken, maar vind je een klassieke garnalencocktail net even too much, dan is deze kipcocktail ideaal. De ingrediënten zijn niet ingewikkeld, maar de combinatie van smaken is te gek!
Kipcocktail met mango
Deze kipcocktail is eigenlijk een hele luxe fancy salade met gerookte kipfilet in een feestelijk cocktailglas. Natuurlijk kun je deze salade met kip en mango ook op een bordje serveren, maar met een feestelijke etentje of straks met Pasen pakken we natuurlijk wel even uit. De presentatie van de kipcocktail mag dan net wel even sjieker, leuk toch!
Voor dit recept gebruik ik gerookte kipfilet. Dat vind ik zelf in een salade altijd erg lekker…. heb je een klein rookoventje, dan kun je uiteraard de kip zelf roken. Dat geeft vast nog meer smaak! Ook zou je de kip kunnen bakken, eventueel met kruiden. Ik ben voor lekker makkelijk gegaan en kocht gerookte kipfilet. Je snijdt de kip heel fijn, zodat het lekker met een lepeltje weg hapt…
Gerookte kipfilet is heerlijk met zoete mango, frisse komkommer, romige avocado en crunchy pistachenootjes. Deze kipcocktail is verder heel eenvoudig klaar te maken, je moet alleen even de tijd nemen voor het snijden. De ingrediënten snij je namelijk in fijne blokjes, zodat je gemakkelijk met een lepeltje alle smaken bij elkaar kunt pakken.
De kip cocktail maken we verder af met wat veldsla en verse bieslook. En uiteraard een zelfgemaakte dressing van yoghurt, mayonaise, honing en een snufje gerookt paprikapoeder! Dit is paprikapoeder met ene intense rooksmaak, daarmee maak je echt een dressing 2.0! Laat de feestdagen maar komen, met dit luxe voorgerecht ben je er helemaal klaar voor!
Meer feestelijke voorgerechten:
Ben je op zoek naar nog meer feestelijke voorgerechten, dan heb ik naast deze kipcocktail met mango en avocado nog wel wat tips voor je. Pak je groots uit en wil je meerdere gerechtjes op tafel zetten? Of ben je gewoon op zoek naar variatie? Bekijk dan zeker ook eens deze recepten:
- Garnalen cocktail met avocado mousse
- Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing
- Vitello tonnato
- Rosbief carpaccio met Parmezaan
- Salade met gerookte kip, mango en avocado
Nodig
- 4 Cocktail glazen (of kleine glaasjes)
Ingrediënten
- 150 gram gerookte kipfilet
- ½ mango
- 1 avocado
- ½ komkommer
- 50 gram veldsla
- 8 sprietjes verse bieslook
- 40 gram pistache nootjes
Voor de honing - limoendressing
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel honing
- 1 limoen
- snuf zout
- mespuntje gerookt paprikapoeder
Bereiden
- Snij de gerookte kipfilet in kleine blokjes van ½ x ½ cm. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes, zo'n beetje de zelfde grootte als de kipfilet.
- Was de komkommer, snij deze in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij daarna de stukken komkommer in de lengte nogmaals doormidden en snij er dan plakjes van.
- Schep de avocado uit de schil en snij in fijne blokjes.
- Hak de pistache nootjes grof en hak de bieslook fijn. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
- Doe de kipfilet, mango, komkommer, veldsla en avocado in een grote schaal en hussel door elkaar.
- Maak de honing - limoen dressing klaar door de mayonaise, yoghurt, het sap van de limoen en een druppel honing te mengen. Breng op smaak met een snuf zout en een mespuntje gerookte paprikapoeder.
- Schep de helft van de dressing door de schaal met kipfilet, mango, veldsla, komkommer en avocado en roer goed door. Verdeel deze ingrediënten over de 4 cocktail glazen.
- Bestrooi de kipcocktail met mango met de gehakte pistache nootjes en verse bieslook. Schep nog een beetje dressing on top en genieten maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kipcocktail met mango? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.