Mijn goede voornemens voor dit jaar? Die waren er eigenlijk niet echt. Heel spannend had ik ze niet gemaakt. Behalve dat ik vond dat ik echt wel weer wat uitgebreider mocht gaan lunchen dan een boterham met kaas. We zijn al bijna aan het einde van januari en ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog niet heel erg in ben geslaagd om tussen de middag goed voor mezelf te zorgen. De reden daarvoor is bekend, het nieuwe huis… Afgelopen week was ik ineens even klaar met makkelijk lunchen. Ik dook de keuken in en zette mezelf deze kikkererwten salade met couscous en komkommer voor. Zo, hoppa!!
Afgelopen week was ik ook ineens even klaar met alle drukte. Al maanden, eigenlijk al bijna een jaar, loop ik met de verbouwing en verhuizing in mijn hoofd. Dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten, kan ik je vertellen. Nog steeds is mijn grootste hobby om even te vluchten in mijn keuken en een beetje te rommelen met ingrediënten. Daar had ik veel te weinig tijd voor de afgelopen tijd…
Maar wat ik eigenlijk nog het lastigste vond, is dat ik door alle drukte soms niet meer uit mijn woorden kom. Schrijven gaat mij altijd gemakkelijk en vanzelf af. Maar ik merk gewoon dat ik, doordat er zoveel in mijn hoofd zit, soms de woorden voor een blog niet meer kan vinden. Zo frustrerend!! Dus ik ga rust inbouwen. Ik ga weer uitgebreid lunchen, even de tijd nemen om mijn groenten te eten, en misschien ook wel iets minder bloggen de komende weken. Het is even niet anders. Als ik verhuisd ben, komt de energie vast weer volop terug! Voor nu wel het recept voor deze kikkererwten salade met couscous en komkommer. Daar kikker je echt van op!
Kikkererwten salade met couscous en komkommer
Voor 1 persoon:
- 1 klein blikje kikkererwten
- 30 gr couscous
- 1/2 limoen
- 3 blaadjes verse munt
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1/4 komkommer
- 1 teen knoflook
- handje bladspinazie
- 1/4 avocado
- olie om in te bakken
- 1 tl chili vlokken
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl paprikapoeder
- peper
- 2 el volle yoghurt
- kokend water
Nodig: koekenpan, schaaltje, vergiet, saladeschaal
Bereiden: Schil en snipper de ui. Snij de bleekselderij in fijne reepjes. Maak de knoflook schoon.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak even mee.
Breng water aan de kook. Pers het sap van 1/2 limoen uit boven een schaaltje en leg hier 3 blaadjes munt in. Doe de couscous erbij en schenk er kokend water over heen, tot de couscous net onder water staat. Laat de couscous zo’n 4 minuten wellen in het kokende water.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en voeg ze toe aan de koekenpan. Strooi nu ook de chilivlokken, komijn, paprikapoeder en wat peper hierbij en schep even goed om. Bak de kikkererwten zo’n 5 minuten zachtjes mee.
Snij de komkommer in kwarten en daarna in dunne plakjes. Haal de avocado uit de schil en snij in blokjes.
Tijd om het bordje met de kikkererwten salade klaar te maken!
Verwijder de blaadjes munt uit het schaaltje met de couscous en schep de couscous dan op het bord. Leg een handje bladspinazie erbij. Voeg de komkommer en avocado toe.
Zet de koekenpan met kikkererwten nu even op hoog vuur en bak ze krokant. Schep dan op het bord. Serveer met wat yoghurt als dressing en eventueel nog wat partjes limoen. Klaar is je power lunch!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kikkererwten salade met couscous en komkommer? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube