Sinds ik fulltime aan mijn blog werk, is het er nog niet heel veel rustiger op geworden….. Ik heb echt bizarre weken achter de rug, met onder andere heel veel kerstrecepten maken en fotograferen, een dagje oppassen op mijn nichtjes, nog de laatste workshop van het jaar voorbereiden en organiseren, Senna’s verjaardag, 2 kinderfeestjes in 1 week, een campagne die heel snel af moest…. Ik begin eigenlijk deze week pas weer een beetje bij te komen! En weet je wat stom is, als ik zo druk ben dan vergeet ik dus heel vaak te lunchen. Ja heel slecht, ik weet het… Maar tijdens het koken – dat doe ik dus overdag – sta ik uit alle pannen te proeven en te snoepen en dan heb ik op lunchtijd gewoon niet zoveel trek. Met als gevolg dat ik om 4 uur ’s middags alle kastjes open ga trekken. Deze week moest dat anders en lunchte ik met deze Italiaanse havermout wrap Caprese!
Het goede nieuws is dat bijna alle kerstrecepten inmiddels gemaakt zijn en op de foto staan. En dat de gerechten die ik nog wil gaan maken, afgelopen weekend zijn goedgekeurd door de deelnemers van de workshop! Dus, yeah, ik ben lekker op dreef en ik heb al helemaal zin om los te gaan op de kerstrecepten. Al heb ik me dit jaar ook niet echt ingehouden qua Sinterklaasrecepten, haha! Vanaf 6 december barst het feest hier los.
Voor het recept voor de wrap haalde ik de inspiratie uit mijn eigen koelkast…. Met nog een aangebroken potje zelfgemaakte pesto, nog wat rucola en kleine mozzarellabolletjes en cherrytomaatjes was het idee voor een salade Caprese snel gevonden. Maar het punt was dat ik wel iets meer trek had, en dat ik het gevoel had dat ik het niet op een salade ging redden. Ik ging al eens eerder aan de slag met wraps van havermout, en dat vond ik toen zo lekker dat ik daar een Italiaanse variant op heb bedacht. En die pesto? Daar maak ik bijna wekelijks een potje van! Zo lekker, en zo handig om overal op te smeren!
Italiaanse havermout wrap Caprese
Voor 2 wraps:
- 50 gr havermeel
- 100 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1 tl oregano
- 1/2 tl tijm
- peper
- zout
- 2 a 3 el pesto
- 2 handjes rucola
- 1 bol mozzarella, of 10 kleine bolletjes
- cherrytomaatjes
- olie om te bakken
Nodig; kommetje, garde, koekenpan
Bereiden: Doe het havermeel met de oregano, tijm, een beetje peper en een snuf zout in de kom. Schenk de melk hierbij en tik ook de eieren boven de kom. Klop met de garde tot een beslag.
Verwarm wat olie in de pan en schenk hier de helft van het beslag in. Bak de wrap aan weerszijden mooi bruin. Laat even afkoelen op een bord en bak ondertussen de andere wrap.
Smeer de wraps in met wat pesto, leg hier een pluk rucola op en vervolgens de mozzarella en de tomaatjes. Oprollen en genieten maar!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
3 reacties
Wat een lekker recept, en slim bedacht!
kan dit ook gemaakt worden zonder eieren ?
Kan je dat havermeel vervangen door ander meel zoals kastanjemeel of amandelmeel?