Hartige wentelteefjes met spek en avocado. Die mogen wat mij betreft met Pasen op tafel komen. Wentelteefjes ken je vast wel, maar dan waarschijnlijk in de zoete variant. Het is de perfecte manier om wat oud geworden brood op te maken, maar wat mij betreft kun je deze hartige wentelteefjes ook gewoon met vers brood maken! Heerlijk als luxe ontbijt of als net even wat anders dan een standaard boterham bij de lunch. Het idee van wentelteefjes is dat je het brood even door een beslag van ei en melk haalt en dat doe ik in dit recept ook. Alleen geef ik het brood nu een hartige topping van gesmolten kaas, krokant spek, avocado en een drupje honing. Smullen maar!
Hartige wentelteefjes met spek
Ben jij team zoet of team hartig? Zoete wentelteefjes met suiker en kaneel zijn natuurlijk een ultiem klassiek ontbijtrecept. Wil je net even wat anders, dan zijn deze wentelteefjes met aardbeien en chocola ook echt een verwennerij. Ben je toch meer team hartig, dan zou je deze broodjes eens moeten proberen. Het idee is hetzelfde, alleen de topping is anders! Met de Paasbrunch zet ik graag een variatie van zoete en hartige gerechten op tafel en daar passen deze boterhammetjes helemaal goed bij! Vooral de combinatie van gesmolten kaas, krokant spek en het zoete van een druppel honing is echt te gek!
Ingrediënten
- 4 boterhammen (stevig brood)
- 75 ml melk
- 1 ei
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- 8 plakken ontbijtspek
- 1 avocado
- verse groentekiemen
- honing (naar smaak)
- 1 klontje boter
Bereiden
- Bak in een droge koekenpan de plakjes ontbijtspek krokant. Schep ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier. Maak de pan schoon.
- Snij de avocado in dunne plakken.
- Schenk de melk in een schaal en voeg hier het ei aan toe. Roer goed door tot het ei geklutst is.
- Leg stuk voor stuk de boterhammen in de schaal en druk ze even in, zodat de melk en het ei goed opgezogen worden. Draai de boterham om en zorg dat ze goed vochtig zijn geworden van de melk en het ei.
- Verwarm intussen een klont boter in de koekenpan en laat de boter licht bruin worden. Leg nu de boterhammen in de pan en bak ze op laag vuur mooi bruin en licht krokant. Kijk even hoe dit voor jou werkt, ik bakte 2 boterhammen per keer.
- Draai de broodjes om en bak ook de andere kant mooi bruin. Strooi wat geraspte oude kaas bovenop de boterham zodat deze licht kan smelten in de pan.
- Wanneer de kaas gesmolten is, zijn de hartige wentelteefjes klaar. Serveer de boterhammen met de krokante spek, plakjes avocado, groentekiemen en een druppel honing naar smaak.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor truffel eiersalade met bieslook? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Foto’s door Renske van Buren