Groentetaartje met ei. Ik probeer elke keer weer wat nieuws te verzinnen om mijn groenten in gerechten te verwerken. Met een voorraadkast én groentela vol met verse groenten, vind ik het nooit een straf om te bedenken wat ik ermee ga maken en ik eet dan ook bij de lunch en bij het avondeten veel groenten.
Deze groentetaart is geïnspireerd op de clafoutis, maar dan eigenlijk een hartige variant daarop. En ergens hebben ze ook wel wat weg van de ei muffins, maar dan toch net weer even anders. En omdat het een groenteTAART is, word ik er extra blij van, want een taartje dat is toch altijd een traktatie?
Ik gebruikte de groenten die ik toevallig al aangesneden had en waarvan er dus nog kleine restjes in de groentela lagen. Je kunt natuurlijk elke groente pakken die je in huis hebt. Het is mijn idee om jou te inspireren, je te laten denken oh ja, dat kan ook, dat lijkt me lekker en dat je zelf daarna aan de slag gaat.
Dit groentetaartje met ei eet ik graag als lunch, maar ook als avondmaal zou dit taartje prima geschikt zijn. Lekker met een frisse salade ernaast, of met nog een stukje vis of vlees. Natuurlijk breng je de eitjes zelf nog op smaak met kruiden, zo krijg je echt een hartig taartje.
Voor dit recept ging ik aan de slag met courgette, champignons en paprika. Maar kijk zeker even in jouw koelkast naar wat je nog hebt liggen. Het boekweitmeel dat ik gebruik is glutenvrij, je kunt uiteraard ook gewoon meel gebruiken!
Nodig
- Kleine springvorm
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 eetlepels boekweitmeel
- 1/2 courgette
- 1/2 gele paprika
- 10 champignons
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 25 gram oude kaas (geraspt)
- peper
- zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Snij de groenten fijn; de courgette in plakken en de paprika en champignons in kleine stukjes. Bekleed de bodem van de beklede springvorm met plakken courgette en vul daarna verder op met de andere groenten.
- Kluts de eieren en voeg de boekweitmeel toe. Doe wat peper en zout naar smaak erbij en voeg de kurkuma en nootmuskaat toe. Klop goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat.
- Giet het beslag over de groenten heen en zorg dat het goed in alle hoekjes en gaatjes loopt. Leg bovenop het groentetaartje eventueel nog wat losse groenten en bestrooi met wat geraspte kaas.
- Laat het groentetaartje in 30 minuten in de oven gaar worden.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram
7 reacties
Kijk die kleine springvorm daar had ik nou weer niet aan gedacht terwijl ik hem wel in huis heb.
Super idee en inderdaad voor de vulling inspiratie genoeg. …….Dank je wel
Nou, staat in een ovenschaaltje in de oven…heb nog geen kleine springvorm.
Ik had nog chinese roerbakgroente, dus die heb ik bovenop de courgette gedaan….eimengsel eroverheen(leek me iets te weinig..of teveel groente 😉 ) Nog wat geraspte kaas…ben heel benieuwd!!
Top, ga ik proberen morgen! Ik heb nog bloemkool over, eerst even blancheren zeker?
Ja, zou ik wel even doen!
Dit is zo’n geweldig recept! Heb het al een paar keer gemaakt voor mij en mijn man. Het is een prima lunch, vult goed (eventueel met nog wat sla erbij) en je kunt er mooi alles in stoppen wat je nog hebt liggen. De laatste keer was m’n courgette net op, heb ik schijfjes komkommer gebruikt op de bodem. En champignons, paprika, broccoli en ui. M’n collega’s waren weer jaloers (met hun donkere mout-boterhammen uit de supermarkt…). Dit wordt een blijvertje!
Heerlijk recept! Ik hou ‘m erin.
Wil dit zeker een keer gaan maken. Nog even een vraag. Hoe groot is deze springvorm???
groetjes Joyce