Groene asperges met balsamico dressing! Nog een recept met groene asperges deze week! Ze zijn ook zo lekker…. Als ik asperges zie liggen bij de groenteboer, dan maakt mijn hart een klein sprongetje.
Het is de definitieve bevestiging van de start van het voorjaar en dus voor de komst van allerlei nieuwe voorjaarsgroenten die ik zo lang heb moeten missen. Dit bijgerecht van groene asperges met balsamico dressing is een eenvoudig gerecht, maar daar hou ik – zoals je weet – wel van. Geen poespas, pure ingrediënten, mooie smaken, dat is mijn idee van gewoon gezond en lekker eten.
Vorig jaar rond deze tijd zette ik trouwens een handig overzicht online met de seizoensgroenten en -fruit van het voorjaar. Handig om eens door te nemen, want gewoon gezond eten is ook eten naar het seizoen. Dán zijn de producten op hun mooist, op hun best, én bevatten ze de meeste voedingswaarde.
Groene asperges met balsamico
Voor mijn Paasbrunch zet ik wat lichte gerechten op tafel, die wel nét even wat feestelijker zijn! Pasen is geen Kerst wat mij betreft, maar je mag natuurlijk élk moment aangrijpen om je liefste mensen lekker eten voor te zetten.
En dat doe ik dan ook graag, niet alleen met de feestdagen. Ik vind het heerlijk om op zondag de hele middag voor #MYF te koken en daarna mijn familie te trakteren op mijn gerechten. En volgens mij is dat een familie eigenschap, wij houden er allemaal van om goed eten met elkaar te delen.
Vaak ga ik op zondag bij mijn ouders eten, waar dan het hele gezin bij elkaar komt. Afgelopen zondag maakte mijn vader zelf kroketten, kwam ik met schalen vol eten aanzetten en verzorgde mijn moeder ook nog allerlei lekkere hapjes vooraf. Genieten, puur genieten! Van mij mag je dat dus elke week wel doen, en niet alleen met de feestdagen.
Deze asperges zijn trouwens een goede combi met de zalmspiesjes met limoen en dille dressing . Hou de blog in de gaten! Ook Linda heeft deze week hele lekkere Paasrecepten, dus neem zeker een kijkje op Lekker eten met Linda!
Ingrediënten
- 400 gram groene asperges
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels limoensap
- snuf peper
- snuf zout
- scheut olijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- De groene asperges hoef je niet te schillen, maar verwijder wel de houtige onderkant van de asperges. Snij ongeveer 1 cm af.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groene asperges hier op. Besprenkel met olijfolie en strooi wat peper en zout over de groene asperges. Schuif de bakplaat de oven in en rooster de asperges in ongeveer 20 minuten. Ze zijn dan gaar, maar hebben nog wel een knapperige bite.
- Smelt ondertussen 2 el boter en meng daar de balsamico azijn door. Voeg een geperste teen knoflook toe en de limoensap en roer goed door.
- Leg de asperges op een schaal en schenk de balsamico dressing over de asperges.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
8 reacties
Dat klinkt reuze lekker! Ik maak toevallig maandag asperges met zalm, maar dan niet met balsamico, maar een dille sausje. Dit was ook een goede combinatie geweest.
Vraagje, moeten het dunne asperges zijn (zoals op de foto) om ze in 20 min gaar te hebben?
Nee, zo dun zijn ze ook niet hoor. Gewone groene asperges, niet die kleintjes.
Heerlijk en zo makkelijk!!!
Genieten zo!
Lijkt me heerlijk, toevallig vanmorgen groene asperges meegenomen als extra groentje voor het weekend. Denk dat het dit receptje gaat worden… 😉
Ze waren heerlijk ! Dank voor het recept! Deze gaan we vaker maken 🙂
And I was just wonrndieg about that too!