Deze gevulde paprika’s van Suzanne staan al heel lang op mijn ’to make list’, maar elke keer komt het er niet van. Het lijkt mij namelijk heerlijk en super eenvoudig om paprika’s te vullen met verschillende groenten. Ik heb dan ook gevraagd of Suzanne het recept wil delen op mijn blog, want ik denk dat ik niet de enige ben die erg enthousiast wordt van dit gerecht. En omdat je met de vulling van de paprika’s eindeloos kan variëren, wordt dit gerecht nooit saai. Vandaag dus een gastblog van Suzanne, die net als ik gek is op paprika’s – we komen dan ook uit dezelfde regio – en die zelf ook een super leuke blog heeft!
Allereerst wil ik mij even voorstellen. Ik ben Suzanne, 28 jaar, dol op koken en alles wat met eten te maken heeft. Het liefst wel zonder suiker en gekke toevoegingen. Met veel plezier deel ik mijn liefde voor gezond koken en eten op mijn blog: http://www.puursuzanne.nl/
Anderhalf jaar geleden kocht ik het boek de voedselzandloper en vanaf toen is mijn kijk op voeding echt veranderd. Na dit boek heb ik nog veel meer boeken over voeding gelezen. Ik kook zonder pakjes en zakjes. Ik vermijd e-nummers. Ik eet zoveel mogelijk suikervrij. Ook kies ik ervoor om tarwe te laten staan en zuivel zoveel mogelijk te beperken. Mijn voedingspatroon is niet van de een op andere dag veranderd. Ik voel mij goed bij de keuze voor puur en onbewerkt eten. Ik ben 7 kilo lichter. Ik heb meer energie. Ik ben van mijn oorsuizingen af en nog wel meer vage klachten zijn spontaan verdwenen. Ook heb ik bijna nooit meer last van mijn spastische darm.
Mijn favoriete gerecht is gevulde paprika. Het is makkelijk te maken en het is erg lekker en gezond. Mijn vader is ruim 20 jaar groene paprikateler en daar komt mijn liefde voor paprika’s vandaan.
Wat heb je nodig voor een gevulde paprika’s voor 2 personen?
Oven en een wok
- 2 grote rode paprika’s
- 250 gram biologisch rundergehakt ( je kan ook vegetarisch- of kipgehakt gebruiken)
- 150 gram (kastanje)champignons, in stukjes
- 1/3 courgette, in blokjes
- ui in, in kleine stukjes
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- eetlepel italiaanse kruiden
- parmezaanse kaas
- Olijfolie om in te bakken
- Eventueel wat rijst, couscous of quinoa voor erbij
Hoe maak je het?
- Snijd de paprika’s doormidden. Maak ze goed schoon en verwijder de steel. Je zorgt dat je 2 kommetjes van paprika hebt om te vullen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet de wok op het vuur en giet er een klein beetje olijfolie in. Als de wok goed heet is, rul je de gehakt samen met de knoflook en de ui. Voeg nu naar smaak de italiaanse kruiden toe.
- Als het gehakt gaar is doe je de courgette, ui en de champignons erbij.
- Vul de gehalveerde paprika’s met het gehaktmengsel. Bestrooi de paprika’s met de kaas. Doe de paprika’s 30 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
Meestal heb ik nog wat gehakt mengsel over, dit roer ik dan door de rijst, quinoa of couscous die ik erbij serveer.
Eet smakelijk!
Dank je wel Suzanne! Nu ga ik echt snel deze gevulde paprika’s maken! De komende weken lees je trouwens meer gastblogs op Mind Your Feed, enjoy!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram