Een heerlijk hartig ontbijtje, een lekkere uitgebreide lunch of een makkelijke en lichte avondmaaltijd… Deze frittata uit de oven met groene asperges en feta kan op elk moment op tafel gezet worden. Met dit makkelijke recept voor frittata kom je ook nog eens eenvoudig aan je dagelijkse portie groenten. Dit ovengerecht is daarom wat mij betreft nu al een winnaar!
Er staan inmiddels al heel wat frittata recepten in het grote archief want ik vind het heerlijk om met dit ei-gerecht te lunchen. Meestal duik ik mijn koelkast in om wat restjes groenten op te maken en bak ik mijn frittata in de pan. In dit makkelijke recept voor frittata met groene asperges en feta laat ik je zien dat je hier ook de oven voor kunt gebruiken. Zie het als een basisrecept voor frittata waar je zelf eindeloos mee kunt variëren!
Frittata uit de oven
Frittata is Italiaans en betekent letterlijk ‘gebakken’. Het is een gerecht dat eigenlijk uit armoede is ontstaan, het is namelijk de perfecte manier om van restjes groenten en bijvoorbeeld pasta weer een complete maaltijd te maken. Een eitje er doorheen en er staat weer een feestmaaltijd op tafel.
Zo maak ik dus ook eigenlijk vaak mijn frittata’s klaar! Voor dit recept voor frittata uit de oven ben ik aan de slag gegaan met frisse voorjaarsgroenten. Groene asperges, groene doperwtjes, groene paprika. Lekker veel groen op je bord dus, aangevuld met knapperige bacon en licht ziltige feta. Wat een feestje!
Frittata maken in de oven
De ideale manier dus om restjes op te maken en normaal gesproken bak ik mijn frittata dan ook een beetje uit de losse pols met wat ik in huis heb. Deze luchtige omelet boordevol groenten bak ik meestal in de pan, maar ik laat je hier zien dat het eigenlijk nog makkelijker is om de oven te gebruiken.
Een frittata in een pan bakken heeft als nadeel dat de bovenkant niet echt ‘gebakken’ wordt. Het omdraaien van deze luchtige omelet gaat namelijk niet zo gemakkelijk. Een ovenschaal biedt dan uitkomst, zo wordt het gerecht gelijkmatig gaar én krijg je nog een lekker krokant korstje bovenop!
Meer frittata recepten:
Kun je na dit recept voor frittata uit de oven nog wel meer inspiratie gebruiken? Dat snap ik, want dit is een ideale makkelijke maaltijd met lekker veel groenten en gezonde eiwitten. Ga dus zeker ook eens aan de slag met de volgende recepten:
- Frittata met spinazie en zoete aardappel
- Frittata met boerenkool en zwarte bonen
- Frittata Caprese met rucola
- Frittata met andijvie en champignons
- Frittata met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 200 gram groene asperges (diepvries)
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 5 eieren
- 100 gram roomkaas met kruiden
- 6 plakken bacon
- 75 gram feta
- boter (om in te vetten)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij dan in fijne blokjes.
- Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de groene asperges toe en kook ze 3 minuten tot ze net beetgaar zijn.
- Zet de grillpan op het vuur en voeg hier geen olie aan toe. Bak de plakken bacon krokant. Laat even uitlekken op een vel keukenpapier en snipper dan in fijne stukjes.
- Klop de eieren los met de roomkaas.
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel het ui-paprika mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hier de groene asperges op en voeg de doperwten toe. Verdeel de stukjes bacon over de schaal. Schenk het ei – roomkaas mengsel over de groenten.
- Verkruimel de feta boven de frittata en schuif deze 20 – 25 minuten in de warme oven.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor frittata uit de oven met asperges en feta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.