Restjeskoken. Zouden daar kampioenschappen in zijn? Want ik ben daar dus echt ontzettend goed in. Vooral voor de lunch vind ik het ideaal om wat left-overs op te maken. Dat ruimt zo lekker op in mijn toch soms overvolle koelkast. Deze frittata met boerenkool en zwarte bonen is ook een soort van bij toeval ontstaan. Met nog een beetje boerenkool en een overschot aan eieren was deze lekkere lunch zo in elkaar gezet. Lekker op een wat koudere herfst- of winterdag, want dan eet ik graag ook tussen de middag warm.
Ik vind frittata zo’n mooi woord. Eigenlijk is het natuurlijk gewoon een veredelde omelet, en je kunt er helemaal op los gaan. Alles waar je nog een beetje van hebt liggen, kun je erin verwerken. Ik bak graag een frittata als lunch, omdat het zo ontzettend goed vult. In de zomer ga ik bijvoorbeeld voor frittata caprese, maar een kruidige frittata met spinazie en geitenkaas is ook té lekker. Eieren zijn de basis, en verder kijk ik gewoon wat ik nog in mijn koelkast heb liggen.
Je zou er nog een stukje brood bij kunnen eten, maar meestal doe ik dat zelf niet. Er is wat mij betreft niets mis met een goede boterham, maar er is nog zoveel meer lekkers klaar te maken. Wat ik wel voor de lunch belangrijk vind, is dat het redelijk snel klaar is. Bij mij komt de trek tussen de middag namelijk altijd ineens opzetten, en dan heb ik geen zin om nog een half uur in de keuken te staan. Deze frittata met boerenkool en zwarte bonen staat binnen 15 minuten op tafel, helemaal goed!
Frittata met boerenkool en zwarte bonen
Voor 2 personen:
- 100 gr boerenkool
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- klein potje zwarte bonen
- 4 eieren
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl chilipoeder
- peper
- zout
- geraspte (pittige) kaas
- olie om te bakken
Nodig; schaaltje, koekenpan met deksel
Bereiden: Klop de eieren los in een schaaltje. Zet even opzij.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in ringen.
Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Bak de paprika mee en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de boerenkool toe en laat even 2 minuten meebakken. Voeg dan de paprikapoeder, komijn, chilipoeder, wat peper en zout toe en schep goed door.
Giet de bonen af, spoel ze even af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Zorg dat de groenten en bonen gelijk over de pan liggen verspreid en schenk dan de eieren in de pan.
Leg de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de frittata met boerenkool en zwarte bonen in zo’n 10 minuten langzaam garen. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de frittata en enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor frittata met boerenkool en zwarte bonen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Lekker!! En zo makkelijk he om dit te maken als lunch? Ik doe trouwens graag mee met de kampioenschap ‘Restjeskoken’, haha.. Zou toch leuk zijn als dat zou bestaan. Ideaal om daar lekkere lunch gerechten mee te maken elk weekend 😉 HAPPY MONDAY!
Liefs, Merel