De salade Caprese, simpel maar oh zo lekker! Ik heb er in Italië weer heel wat van weg gegeten. En eigenlijk eet ik deze salade ook het liefst alleen maar daar. Want zoals je weet, ben ik niet zo’n fan van tomaten, en al helemaal niet van de Nederlandse tomaten. Te waterig, te weinig smaak, en het vruchtvlees hapt niet lekker weg. Waarom ik dan toch hier thuis weer aan de slag ga met deze geweldige combi van tomaat en mozzarella? Omdat ik nu van die kleine honingtomaatjes heb gevonden. En die zijn me een partij lekker! Dus toen werd het tijd voor een frittata caprese, met extra rucola.
Ik maak graag een frittata klaar voor de lunch. Of eigenlijk is het natuurlijk gewoon een gebakken ei, maar ja, dat klinkt niet zo sexy. Een frittata is een van oorsprong Italiaans gerecht, dat vooral gebruikt werd om de restjes van de vorige dag in te verwerken. No waste, super handig! Restjes groenten, pasta, stukjes kaas, alles wat je nog hebt liggen kun je meebakken en dan staat er binnen een mum van tijd een heerlijke lunch of lichte maaltijd op tafel.
Vlak voor de vakantie heb ik mijn hele blog doorgespit, op zoek naar recepten die ik op social media wilde delen. Zo leek het niet helemaal alsof ik van de aardbodem was verdwenen, en konden jullie blijven genieten van heerlijke recepten. Ik kwam toen ook wat andere recepten voor frittata’s tegen, eentje met andijvie bijvoorbeeld, of met spinazie en geitenkaas, zo lekker. Toen ik in Italië aan de Caprese zat, bedacht ik me dat een frittata Caprese eigenlijk niet eens zo’n slecht idee zou zijn.
Ik zag het alleen niet zitten om met die waterige tomaten aan de slag te gaan, dus koos ik honingtomaatjes. Die zijn zelfs nog zoeter dan cherrytomaatjes, en ze hebben een lekkere stevige bite. Kun je geen honingtomaten vinden, of ben jij wat gekker op tomaten dan ik, dan kun je natuurlijk prima elke andere soort pakken. Een salade Caprese is natuurlijk zo eenvoudig, het is bijna geen recept meer te noemen. En met deze frittata Caprese ga ik het al niet veel lastiger maken, maar lekker is het wel!
Frittata Caprese met rucola
Voor 2 personen:
- 4 grote eieren
- 12 honingtomaten (of andere kleine tomaatjes)
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 handjes rucola
- verse basilicum
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Nodig; schaaltje, koekenpan
Bereiden: Tik de eieren boven een schaaltje en kluts ze. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Halveer de tomaten en snij de mozzarella in dunne plakken.
Verwarm de olie in de pan en schenk hier de eieren in. Leg de tomaatjes in het ei en draai het vuur lager. Laat het ei nu zachtjes bakken, met de deksel op de pan.
Na een minuut of 10 leg je de plakjes mozzarella op het al bijna gestolde ei. Laat nog zo’n 5 minuten mee verwarmen, dan smelt de mozzarella zo lekker over de frittata.
Gebruik een spatel om de frittata Caprese uit de pan te scheppen, snij doormidden en verdeel over 2 borden. Maak af met wat rucola en verse basilicum en geniet ervan!
Ga je aan de slag met dit recept voor frittata Caprese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Probeer de vleestomaten van Marqt eens! Deze hebben wel bite en smaak! en bedankt voor dit heerlijke recept!