Zeg je Pasen, dan zeg je wat mij betreft ook eiersalade. Of nee, gewoon eieren! Bij Pasen horen eieren, en aangezien het bijna Pasen is ga ik je de komende weken nog even wat extra inspiratie geven voor een goed gedekte Paastafel. Maar niet alleen maar recepten met ei hoor, want er is nog zoveel meer lekkers klaar te maken. Het recept voor deze eiersalade met bieslook wilde ik al heel lang met je delen, want dit is absoluut mijn favoriet. Vergeet al die bakjes uit de supermarkt, zelf eiersalade maken is gewoon het allerlekkerst! En super simpel, maar dat ben je nu intussen wel van mij gewend toch? Ik deel geen lastige recepten, zo’n profi kok ben ik ook heus niet.
Wat ga jij doen met Pasen? Als ik alle reclames en folders van de grote supermarkten mag geloven, wordt het Paasfeest net zo groot als Kerst, en draait het ook bij Pasen vooral om lekker uitgebreid eten. Nou, daar doe ik graag aan mee hoor, want ik ben dol op eten. Ik heb – nu -eigenlijk nog geen plannen gemaakt voor deze vrije dagen, maar misschien komt dat nog wel. In elk geval heb ik mijn twee nichtjes een paar dagen te logeren, dus gezellig wordt het sowieso!
Niet alleen voor de Paastafel maak ik graag deze eiersalade met bieslook klaar, het zou zo maar elke random vrijdagavond – voor bij de borrel – kunnen zijn. Of op een andere dag, voor een uitgebreide lunch met mijn gezin. Heb je eenmaal zelf eiersalade gemaakt, dan wil je nooit meer kant en klare salade. De makreelsalade en zalmsalade die ik al eens eerder maakte waren ook al zo lekker. Ik hou er trouwens van om de stukjes ei nog een beetje herkenbaar te houden, dus ik snij ze niet al te fijn. Maar het is jouw feestje, dus als jij kleinere stukjes wilt dan moet je ze ook iets kleiner snijden.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1/2 eetlepel mosterd (pittig)
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijn
- peper
- zout
- verse bieslook
Bereiden
- Doe de eieren in de pan en vul met water. Breng aan de kook en laat de eieren zeker 8 minuten koken. Ze moeten hard zijn en het eigeel moet gestold zijn.
- Laat de eieren even schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze voorzichtig doormidden, lepel de dooier uit het ei en hou even apart.
- Snij het witte gedeelte van de eieren in kleine blokjes, zo klein als je zelf wilt. Ik hou van structuur in mijn eiersalade, dus sneed ze niet al te fijn.
- Prak nu de dooiers fijn en meng ze in de schaal met de mayonaise, yoghurt en de kruiden. Breng verder op smaak met peper, en eventueel wat zout. Schep nu de gesneden eieren erbij en meng door elkaar.
- Knip flink wat verse bieslook over de eiersalade en geniet ervan!
- Deze eiersalade met bieslook is in de koelkast zeker 2 dagen houdbaar. Maar dat gaat ie zeker niet redden, want het is op voor je het doorhebt. Lekker met zelfgemaakte pitabroodjes!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor eiersalade met bieslook? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Zojuist geluncht met de eiersalade, heerlijk gegeten!
Klinkt heerlijk! Ik neem aan dat de mosterd tegelijk met de yoghurt, mayonaise en de kruiden gemengd wordt?