Zo, zullen we nog heel even normaal doen?! Voordat straks het feestgedruis los barst en de hele maand in het teken van eten staat? Ik heb vandaag een heerlijk recept voor courgette wraps met gerookte zalm voor je. Dat zijn wraps waar ik extra groenten, namelijk courgette, aan toe voeg. Kijk, zo is het wel heel makkelijk om je greens binnen te krijgen! Wat mij betreft staan deze hartige pannenkoekjes op tafel als lunch, maar bij het avondeten kan natuurlijk net zo goed! Met een beetje frisse kwark en gerookte zalm is dit een prima lichte maaltijd. Eigenlijk zou je deze wraps natuurlijk met van alles kunnen beleggen, het is wat dat betreft echt een basis recept waar je een eigen twist aan kunt geven!
Afgelopen weekend was Senna jarig, mijn oudste dochter werd gewoon alweer 9 jaar! Waar blijft de tijd toch hè?! Al sinds ik me kan herinneren, probeer ik de Sint tot die tijd buiten de deur te houden, eerst vieren we haar feestje! Want de rest van de weken richting het einde van het jaar zijn al druk zat en zo heeft zij ook echt haar moment! Wat ik wel zeker weet, is dat deze tussentijd altijd een beetje raar is. Aan de ene kant wordt je al doodgegooid met de feestdagen, aan de andere kant doe ik graag nog een beetje normaal…
De laatste tijd schiet het er weer een beetje bij in om goed te lunchen. Ik pak te snel naar mijn zin een makkelijke boterham, leg er een plak kaas op en misschien nog wat komkommer en dan houdt het wel op. Er is niéts mis met brood, als je het mij vraagt, maar een beetje variatie is wel welkom! En dan zijn deze courgette wraps een uitkomst! Ik maakte er 3 klaar, dat is wel genoeg voor 2 personen. Lunch je alleen, dan kun je het recept dus halveren. En maak de wraps af met bijvoorbeeld wat kwark en gerookte zalm, heerlijk! Of gegrilde groenten en wat kaas…. yumm!
Nodig
- Soeplepel
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 eieren
- 75 gram bloem
- peper
- zout
- 100 gram gerookte zalm
- 4 eetlepels kwark
- 3 handjes rucola
- granaatappel pitjes (optioneel)
- olie om in te bakken
Bereiden
- Was de courgette en droog deze daarna af. Snij de uiteinden van de courgette af.
- Gebruik de rasp van de foodprocessor of een ‘normale’ rasp om dunne reepjes van de courgette te raspen. Ik gebruikte de fijnste stand van de rasp van mijn keukenmachine.
- Doe de courgette reepjes in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe daarna de courgette in een mengkom.
- Tik de eieren boven de mengkom en voeg de bloem toe. Kluts tot een stevig beslag. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Verwarm wat olie in een pan en schep er met een soeplepel wat van het beslag voor de courgette wraps bij. Spreid dit een beetje uit, zodat het een pannenkoek van ongeveer 0,5 cm wordt.
- Bak de courgette wraps na elkaar in zo’n 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met een klodder frisse kwark, rucola, gerookte zalm en wat granaatappelpitjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor courgette wraps met gerookte zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s: Cooked by Renkse