Cloud bread! Ooit van gehoord? Okee, over deze koolhydraatarme broodjes was ik al lange tijd heel sceptisch…. Zou het wat zijn? Zelf cloud bread maken was de enige manier om daar achter te komen en ik kan je vertellen, dit zijn heerlijke fluffy broodjes, die je als een echte boterham kunt beleggen. Gemaakt met slechts 2 ingrediënten, eieren en hüttenkase en nog wat kruiden voor extra smaak.
Toen ik in de afgelopen weken steeds vaker deze broodjes voorbij zag komen, maar dan nu onder een andere naam. Eerst gingen ze rond als oopsies, tegenwoordig worden dezelfde broodjes cloud bread genoemd. Maar het principe is het zelfde, en ook nog eens super simpel. Ik maakte cloud bread met rozemarijn, een hartig én koolhydraatarm broodje dat lekker is bij de lunch!
Cloud bread recept
Op Pinterest en Instagram kon ik er eigenlijk niet meer onderuit, de cloud breads schoten me aan alle kanten voorbij. Als je kijkt naar het broodje, dan snap je precies waarom het cloud bread heet, het zijn net wolkenbroodjes! Ze zijn dan ook super luchtig!
En ze bevatten geen meel, waarmee ik dus een nieuw glutenvrij en koolhydraatarm broodje voor mezelf heb gemaakt. Heel fijn! Met de kruiden kun je natuurlijk eindeloos variëren, ik koos voor hartig en voegde rozemarijn en tijm toe. Ik hou nu eenmaal niet erg van zoet brood dat als brood gegeten wordt, denk aan die boterhammen in een buitenlandse supermarkt, die zijn ook altijd zoet.
Koohydraatarm broodje
Nee, als ik een broodje al brood eet, dan moet het hartig zijn. Andere ideetjes die me te binnen schoten….? Kerrie en kurkuma toevoegen en dan beleggen met een pittige kip-salade, of juist oregano en zongedroogde tomaatjes toevoegen en dan een plak mozzarella erop.
Ik ga er dus nog even verder mee aan de slag, wie weet volgen er nog meer recepten van cloud bread op de blog! Mocht je zelf nog een goede beleg-tip hebben, laat die dan zeker hieronder bij de reacties achter! En ben je nog op zoek naar andere tips om te lunchen zonder brood, dan heb ik daar een heel fijn Ebook met de lekkerste lunchsalade recepten voor gemaakt!
Meer lekkere broodjes recepten:
Hou je er ook wel van om zelf broodjes voor het ontbijt of de lunch te bakken? Dan heb ik nog wel wat lekkere recepten voor je! Wat dacht je van deze lekkere broodjes?
- Havermout broodjes met oregano
- Appel kaneel broodjes
- Pitabroodjes van havermout
- Kwarkbolletjes met blauwe bessen
- Makkelijke speltbroodjes
Nodig
- Mixer (of keukenmachine)
- Spatel
Ingrediënten
- 3 eieren
- 100 gram hüttenkäse
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- peper
- ½ tl bakpoeder
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Splits de eieren, vang de eigelen op in een schone kom en zorg ervoor dat de eiwitten opgevangen worden in de vetvrije kom.
- Voeg de hüttenkäse toe aan het eigeel en doe hier de kruiden en het bakpoeder bij, meng goed.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf met een mixer of in de keukenmachine. Als de eiwitten in pieken rechtop blijven staan, dan zit je goed.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het ei-hüttenkäse mengsel heen, zorg ervoor dat de luchtigheid erin blijft.
- Gebruik een soeplepel om het beslag op de beklede bakplaat te scheppen. Maak ongeveer 6 bolletjes beslag, schuif de bakplaat de oven in en bak het cloud bread in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met het recept voor deze cloud bread koolhydraatarme broodjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
16 reacties
Wow, wat weinig ingrediënten, ziet er onwijs goed uit zeg!
Wow ziet er heel smakelijk uit!
Hallo, is er een alternatief voor de hüttencase? Ik woon in Frankrijk en daar verkopen ze dat niet.
Groet Marion
Met roomkaas kan het ook, of met bijv ricotta.
Ha Reny, wanneer gaan wij samen dat blog nou starten. Ik heb ook zoiets in de planning…. Haha. X
Hoi! Hoelang zou je deze broodjes kunnen bewaren? Zou je ze ook in de diepvries kunnen doen? Ik ben benieuwd, ga ze zondag maken!
Hallo Reny,
Ik mis het bakpoeder(wijnsteen) in het recept.
Op andere blogs staat dat nl wel.
Ook staat daar dat de oven op 150 C moet.
Hi Karin,
Dank je wel voor je aanvulling, het bakpoeder heb ik er nu bij gezet. Maar eh, ik ben geen ‘andere blogs’, en dus heb ik het recept zo opgeschreven zoals ik het zelf gemaakt heb. Ik zette de oven op 180 graden, en dan zijn ze met ongeveer 20 minuten klaar.
Helemaal goed
Ik ga ze morgen maken. Ben benieuwd.
Toch nog vandaag gemaakt. Kon het niet weerstaan. Makkelijk en snel recept!
Ze zijn lekker. Was bang dat het eiïg zou smaken, maar dat is helemaal niet zo.
Voor de eiigheid ben ik ook bang! Maar ik ga me eraan wagen 🙂
Vanmorgen dit brood gemaakt voor het ontbijt. Helaas was ik het bakpoeder vergeten om erbij te doen. Het werd nu dus een soort eierpannenkoek met kruiden.
Maar dat was ook best lekker.
Ik ga het zeker nog een keer uitproberen, maar dan met het bakpoeder, voor een luchtiger versie.
Dit zijn de aloude ‘kwarkbroodjes’ uit de begintijd van Atkins. Je kan ze, inderdaad, dus ook met uitgelekte kwark maken. Bakpoeder is niet nodig, mag wel. Beetje vloeibaar zoetstof erbij kan ook. Het is maar net waar je van houd. En je kan ze ook bijv. in een muffinvorm bakken. En bewaren, sowieso in de koelkast. Maar dan 1 á 2 dagen. Maar dan zijn ze toch alweer op 😉
Lekker hoor, deze cloud broodjes! Ik heb wat citroenrasp toegevoegd, heel lekker fris. Voor de kindjes: met grote gele rozijnen en een beetje agavesiroop, yummie!!!
ze staan in de oven, heb al eens zo’n recept gevolgd, maar weet niet meer waar vandaan.
da was toen mijn schoonzusjes koolhydraatarm at en ze met Pasen kwam, toen at ze alweer gewoon,
maar zelf vonden we ze ook lekker;-) dus ben benieuwd……
Ooohhh heerlijk twee op elkaar met ham ertussen, een toppertje