Caesar salade, een heerlijke klassieker onder de maaltijdsalades! Een rijkgevulde salade met smaakvolle kip, baby romaine sla, zelfgebakken croutons van ciabatta brood en Parmezaanse kaas. En natuurlijk… die fantastische dressing gemaakt met Parmezaan, knoflook en anjovis filets. Die typische smaak van deze dressing maakt dit recept voor Caesar salad helemaal af. Laat de zomer maar komen!
Of je deze Caesar salade nu als luxe lunch op tafel zet of als lichte avondmaaltijd, dat kan natuurlijk allebei. Deze klassieke salade heb ik uiteraard weer een eigen twist te geven door de kip te marineren in Italiaanse smaakmakers en krokant te bakken. Geeft net even die finishing touch aan dit verder heerlijke makkelijke recept!
Caesar salade recept
Het recept voor een klassieke Caesar salade zit hem wat mij betreft vooral in die typische smaak van de dressing die bij deze salade hoort... Zodra je die proeft, weet je precies wat ik bedoel. Ziltig, fris, romig en echt een smaakbommetje! Met de basics van deze salade kun je natuurlijk volop variëren, maar de ingrediënten voor dressing zijn echt de smaakmakers op dit salade feestje!
De basis van deze klassieker zijn echt heel basic, volgend het originele recept geboren uit nood toen een Italiaanse kok in Mexico met weinig ingrediënten voor handen toch een lekkere maaltijdsalade op tafel wilde zetten. Sla, zelfgemaakte croutons en Parmezaanse kaas, daar beginnen we mee. De rest is optioneel en natuurlijk wel erg lekker!
Caesar salade met kip
Voor dit recept ging ik aan de slag met kip gemarineerd in Italiaanse smaken. Verse kruiden zoals peterselie, tijm en oregano en wat fris citroensap. Dit geeft deze salade nog meer smaak! Wil je nog meer eiwitten toevoegen, dan zou je ook een gekookt eitje door de salade kunnen doen. Of plakjes krokant gebakken bacon, ook erg lekker.
De kip kun je al makkelijk van tevoren in de marinade zetten, dan kunnen de smaken lekker intrekken. Bak de kip wel pas vlak voor het serveren, je wilt de stukjes kip lekker mals en sappig. Het maken van de croutons van ciabatta brood kun je wel al eerder doen, die blijven lekker krokant. Daarna zet je de Caesar salade in een handomdraai in elkaar en kun je genieten!
Meer salade met kip recepten:
Salade met kip recepten zijn echt wel mijn favoriet! Ik heb dan ook al heel wat lekkere recepten voor je verzameld. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de lunch of bijvoorbeeld voor een maaltijdsalade met kip, probeer dan zeker ook eens een van de volgende recepten:
- Salade met pittige kip
- Pastasalade met kip en pesto
- Salade met gegrilde kip en avocado
- Oosterse kip mango salade
- Salade met kip, gegrilde courgette en mango
Nodig
- Maatbeker
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 2 kropjes baby romaine sla
- 50 gram Parmezaanse kaas (flakes)
- 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 ciabatta broodjes (oud)
- ½ citroen
- 4 el olijfolie
- 3 takjes verse peterselie
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes verse oregano
Voor de Caesar salade dressing:
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 anjovis filets
- ½ citroen
Bereiden
- Begin voor deze Caesar salade met het marineren van de kip. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier 2 el olijfolie aan toe en het sap van ½ citroen. Hak de verse peterselie, tijm en oregano fijn en voeg toe aan de marinade. Roer alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken zo’n 30 minuten intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
- Snij de ciabatta broodjes in grove stukken, hier gaan we croutons van maken dus ze mogen bite-size zijn! Doe de croutons in een schaal en voeg hier 2 el olijfolie aan toe. Hussel goed door elkaar en spreid de croutons dan uit over het bakpapier. Bestrooi de croutons met ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas en schuif dan voor 10 minuten de oven in (tot ze mooigoudbruin zijn).
- Maak de dressing klaar door in een blender of een hoge mengbeker de mayonaise, yoghurt, olijfolie, mosterd, teentjes knoflook, de Parmezaanse kaas, de anjovis filets en het sap van ½ citroen glad te pureren.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin en gaar.
- Was de romaine sla en snij grof. Doe in een schaal en voeg hier de kipfilet en de ciabatta croutons aan toe. Bestrooi de caesar salade met de Parmezaanse kaas flakes en serveer met de dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor Caesar salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.