Brioche wentelteefjes met zalm en avocado… Zachte, luchtige, hartige wentelteefjes gemaakt van brioche brood en belegd met de gouden smaakcombinatie van zalm en avocado. Het wordt de hoogste tijd dat ik jullie ga inspireren met feestelijke en makkelijke recepten voor Pasen en deze brioche wentelteefjes zou ik zeker op de Paasbrunch tafel zetten!
Er komt nog heel veel lekkers aan, deze brioche wentelteefjes zijn de eerste van de paasrecepten die ik met je deel. Deze wentelteefjes van brioche brood – zacht, luchtig melkbrood – zijn lekker bij het ontbijt, de lunch of ook een goed idee als je met Pasen gaat brunchen. Met deze hartige wentelteefjes zet je een feestelijk broodje op tafel!
Brioche wentelteefjes met zalm en avocado
Wentelteefjes maken is de perfecte manier om met wat ouder geworden brood aan de slag te gaan. Maar ook van kakelvers brood kun je natuurlijk wentelteefjes bakken. De klassieker maak je klaar door eieren te mengen met melk en daar het brood even doorheen te halen.
Voor deze feestelijke wentelteefjes van brioche brood ging ik aan de slag met vers brood en maakte ik een net wat ander mengsel klaar. Door in dit recept de eieren op te kloppen met een beetje roomkaas, geef je een hartige smaak aan de wentelteefjes. Die roomkaas is weer een perfecte match met de zalm en avocado.
Wentelteefjes van brioche brood
Voor dit feestelijke Paasbrunch recept ben ik deze keer aan de slag gegaan met brioche brood. Dat is luchtig – van oorsprong Frans – melkbrood met een klein zoetje erin. Je kunt brioche brood zelf bakken, maar je kunt het ook bij de bakker of bij de supermarkt kopen.
Ik deed dat laatste, want brood bakken is niet iets waar ik met Pasen geduld voor heb. Door plakken van het brioche brood te snijden en deze door het ei-roomkaas mengsel te halen en daarna mooi goudbruin te bakken in de koekenpan, zet je zo een feestelijk hartig brunch recept op tafel!
Meer Paasbrunch recepten:
Er komt nog volop lekkers voor de Paasbrunch aan… Maar ben je al een beetje aan het bedenken wat je met Pasen op tafel wilt zetten, dan kan ik je zeker de volgende Paasbrunch recepten aanraden:
- Mini quiche met zalm en asperges
- Gepocheerd ei met avocado toast en spek
- Hartige scones met Parmezaanse kaas
- Croissant rolletjes met gerookte zalm
- Hartige wentelteefjes met spek en avocado
- Truffel eiersalade met bieslook
Ingrediënten
- 4 sneetjes brioche brood
- 3 eieren
- 100 gram roomkaas met kruiden
- 100 gram gerookte zalm
- ½ avocado
- verse dille
- kappertjes
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Bereiden
- Tik de eieren boven een schaaltje en voeg hier 100 gram roomkaas met kruiden aan toe. Hak de verse dille fijn en voeg samen met een snuf peper en zout toe aan de schaal. Klop de roomkaas en de eieren los.
- Snij van een briochebrood 4 sneden van ongeveer 1½ cm dik.
- Verwarm een druppel olie in de koekenpan en haal het eerste sneetje briochebrood aan beide kanten door het ei-mengsel. Laat het brood het ei-mengsel even absorberen en leg dan het brood in de koekenpan.
- Bak de brioche wentelteefjes in zo'n 3 minuten per kant mooi goudbruin.
- Beleg de wentelteefjes van briochebrood met de gerookte zalm, avocado en kappertjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor brioche wentelteefjes met gerookte zalm en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.